Η Δ/ντρια σπουδών του ΚΕ.ΔΙ.ΛΑΣ. Σοφία Τσαγκαράκη στο Λατώ fm «Διαμεσολαβητής. Ένας εναλλακτικός τρόπος επίλυσης διαφορών»

To Κέντρο Διαμεσολάβησης Λασιθίου – «ΚΕ.ΔΙ.ΛΑΣ.»  διοργανώνει εσπερίδα απόψε Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019 και στις 18.30 στη συνεδριακή αίθουσα του Αγροτικού Κέντρου Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας Κρήτης – «B.I.C. Κρήτης» Φιλοθέου Α’ 8, 72200, Ιεράπετρα με θέμα:  «Το μέλλον της διαμεσολάβησης στην Ελλάδα και η εφαρμογή της». Για την σημασία του θεσμού του Διαμεσολαβητή μίλησε στην εκπομπή «Ναι μεν αλλά» η Αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λασιθίου και Δ/ντρια σπουδών του ΚΕ.ΔΙ.ΛΑΣ. Σοφία Τσαγκαράκη λέγοντας μεταξύ άλλων : «Είναι η πρώτη δημόσια εκδήλωση και κάλεσμα να παρακολουθήσει όλος ο κόσμος έτσι ώστε να μάθει για το νέο θεσμό της Διαμεσολάβησης. Είναι  ένας νέος θεσμός στην Ελλάδα που δεν ήταν τόσο γνωστός αλλά σιγά-σιγά αρχίζει να εγκαθιδρύεται στις συνειδήσεις των  νομικών, πρόκειται να γίνουν και κάποιες τροποποιήσεις που θα τον κάνουν και υποχρεωτικό για την παράσταση στα δικαστήρια έτσι ώστε κάποιες υποθέσεις θα φύγουν από τα δικαστήρια και να αποσυμφορηθούν τα δικαστήρια. Το ουσιαστικό και σημαντικό του Διαμεσολαβητή είναι το κοινωνικό.
Ένας εναλλακτικός τρόπος επίλυσης διαφορών που γίνεται με τη βοήθεια του τρίτου προσώπου που είναι ο Διαμεσολαβητής και είναι όχι απαραίτητα δικηγόρος.
Θα μιλήσει απόψε ο κος Μαχαίρας, Αρεοπαγίτης επί τιμή και πρόεδρος της κριτικής επιτροπής διαμεσολάβησης του Υπουργείου  Δικαιοσύνης. Θα αναπτύξει τη «Διαμεσολάβηση»  ως εργαλείο οικονομικής ανάπτυξης πέρα από τον κοινωνικό του χαρακτήρα ο οποίος  θα ανατηχθεί από τις εκπαιδεύτριές μας  κ.Δαμιανάκη και Λιούτα . Επίσης θα είναι η Πρόεδρος Πρωτοδικών και Δικαστική μεσολαβήτρια κ. Σιδέρη
Είναι τελείως διαφορετική η Δικαστική μεσολάβηση από την Διαμεσολάβηση, όμως από την εμπειρία της θέλει να παροτρύνει τον κόσμο έτσι ώστε να ακολουθήσει την μεσολάβηση όπως διδάσκεται στο φορέα μας για να απεγκλωβιστούν και να φύγουν από αυτή την τάση των δικαστηρίων» κατέληξε.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις