Δ/ντρια Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Ρέα Πηγιάκη : «Tο απολυτήριο γυμνασίου είναι απαραίτητο για κάθε επαγγελματική ευκαιρία και για το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης!»

Για την ανάγκη απόκτησης απολυτηρίου Γυμνασίου από το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας μίλησε στο Λατώ fm στην εκπομπή «Ναι μεν αλλά» στην Δέσποινα Κουτάντου η Δ/ντρια Ρέα Πηγιάκη καλώντας τους ενδιαφερόμενους να προχωρήσουν στην εγγραφή τους μέχρι το τέλος του Σεπτέμβρη. «Είναι  Γυμνάσιο για ενήλικες μαθητές , για άτομα που έχουν κλείσει τα 18  η διάρκειά του είναι δύο χρόνια, τα μαθήματα γίνονται απογευματινές ώρες έτσι ώστε να εξυπηρετούνται οι εργαζόμενοι. Τα μαθήματα είναι , Μαθηματικά, Φυσικές Επιστήμες, Κοινωνιολογία, Ελληνική Γλώσσα, Αγγλική Γλώσσα, Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, Αισθητική Αγωγή και  Πληροφορική. Επίσης έχει και κάτι  που θα έπρεπε να έχουν όλα τα σχολεία, Σύμβουλο Ψυχολόγο και Σύμβουλος Σταδιοδρομίας. Πρέπει να ερθουνε όλοι όσοι δεν έχουν τελειώσει το Γυμνάσιο  γιατί πλέον  το απολυτήριο γυμνασίου υπάγεται στην υποχρεωτική εκπαίδευση και είναι απαραίτητο για κάθε επαγγελματική ευκαιρία, π.χ.  οι επαγγελματίες οδηγοί που θέλουν να ανανεώσουν την άδεια τους δεν θα μπορούν πλέον χωρίς το απολυτήριο του Γυμνασίου.
Καλούμε  τον κόσμο που δεν έχει απολυτήριο Γυμνασίου  να ρθει στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας. Είναι μία δομή ευέλικτη, μια μη τυπική εκπαίδευση, δεν υπάρχουν βιβλία, το μάθημα διαμορφώνεται ανάλογα με το υλικό των εκπαιδευομένων, ανάλογα με τις ανάγκες,τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους.
Είναι απαραίτητο για τους δικαιούχους του Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης , είναι μία προϋπόθεση ότι πρέπει να έχουνε τελειώσει την υποχρεωτική εκπαίδευση. Κάνοντας την εγγραφή οι μαθητές μπορούν να πάρουν μία βεβαίωση από εμάς ότι φοιτούν στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας και αυτό τους καλύπτει αυτήν την προϋπόθεση» κατέληξε.
Για περισσότερες πληροφορίες :
Ιεράπετρα : 28420 89736
Αγιος Νικόλαος : 28410 21425
Σητεία : 28430 23322
Κινητό : 6974 908 357

Σχετικές δημοσιεύσεις