Δ/ντης ΜΕΘ Βενιζελείου Ανέστης Κιούλπαλης – «Το κράτος να επιτάξει άμεσα όλες τις ιδιωτικές και δημόσιες δομές παροχής υγείας»

Με ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο διευθυντής της ΜΕΘ του Βενιζελείου Νοσοκομείου  Ανέστης Κιούλπαλης, τονίζει την ανάγκη ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας και καλεί το κράτος να επιτάξει άμεσα όλες τις ιδιωτικές και δημόσιες δομές παροχής υγείας.

 Η ανάρτηση του Ανέστη Κιούλπαλη

«Το κράτος σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης, εκτός από την καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας και άλλα μέτρα περιορισμού της διασποράς του ιού που παίρνει, μπορεί επίσης, για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, να επιτάξει άμεσα όλες τις ιδιωτικές και δημόσιες δομές παροχής υγείας, εντάσσοντας τις ενεργά σε ένα επιτελικό σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας, καθώς και όλο τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, αναλώσιμα, μέσα ατομικής προστασίας και τεστ για έλεγχο του ιού που βρίσκονται στην ελληνική επικράτεια.
Ας περιμένουν οι προμηθευτές τις επόμενες παρτίδες και όχι οι άρρωστοι!
Επίσης μπορεί να ενισχύσει την υπηρεσία «βοήθεια στο σπίτι», ώστε να υπάρχει καλύτερη παρακολούθηση των ασθενών που είναι σε καραντίνα. Σε αυτή την προσπάθεια θα μπορούσαν να συμμετέχουν οι εθελοντές γιατροί, ιδιώτες, συνταξιούχοι, φοιτητές και άλλοι που δεν μπορούν να ενταχθούν στα νοσοκομεία λόγω έλλειψης εξειδικευμένης γνώσης στην νοσηλεία βαρέως πασχόντων ασθενών.

Τα νοσοκομεία χρειάζονται έμπειρους και εκπαιδευμένους γιατρούς και νοσηλευτές, μόνιμους ει δυνατόν, και ειδικό ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό που θα μπορεί άμεσα να αυξήσει την δυναμικότητα τους, χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα νοσηλείας.

Η επιδημία μας δίδαξε όλους, ακόμα και τους πιο δύσπιστους, ότι η ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας είναι μονόδρομος. Μακάρι αυτή η περιπέτεια να περάσει όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα και να μας κάνει σοφότερους στο μέλλον

Σχετικές δημοσιεύσεις