Χρύσα Χατζημαρκάκη: «Η κοινωνία της Ιεράπετρας είναι ένα θύμα  ανάμεσα στις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ»

Η αντιδήμαρχος  Ιεράπετρας Χρύσα Χατζημαρκάκη στην εκπομπή του Νίκου Σγουρού «Πρώτη Ματιά στην Ενημέρωση» μίλησε για την απόφαση της Υπουργού  Παιδείας να μην λειτουργήσει τελικά φέτος το Μουσικό Γυμνάσιο Λασιθίου.  «Χθες μπήκε στην ουσία τέλος στα όνειρα για την λειτουργία από φέτος του Μουσικού Γυμνασίου Λασιθίου. Δεν είμαστε ικανοποιημένοι  έχουμε κάνει αγώνα προκειμένου να λειτουργήσει το σχολείο από φέτος  και η τοπική κοινότητα είναι κάτι το οποίο το θέλει , υπήρχε ενδιαφέρον από την  τοπική κοινωνία, πολλά παιδιά  είχαν τη διάθεση να πάνε στο Μουσικό Σχολείο δυστυχώς δεν δόθηκε η απαιτούμενη δημοσιότητα, δεν υπήρξε η κατάλληλη ενημέρωση μέσα  στο καλοκαίρι και το αποτέλεσμα είναι να μην λειτουργήσει το Σχολείο φέτος.  Δεν θέλω να ρίξω ευθύνες ούτε στην Πρωτοβάθμια και στη Δευτεροβάθμια. Σίγουρα όμως δεν είναι αρμοδιότητα του δήμου να μπαίνει μέσα στα σχολεία και να ενημερώνει τους μαθητές. Η δική μας υποχρέωση εντός εισαγωγικών υποχρέωση , ήταν να κάνουμε τις απαραίτητες εργασίες στο χώρο έτσι ώστε το σχολείο να είναι λειτουργικό.  Κάναμε  αυτά που έπρεπε  τον Αύγουστο προκειμένου το Σχολείο από την 1η του Σεπτέμβρη θα είναι σε θέση να δεχτεί  μαθητές. Οι ευθύνες είναι πολλές και πολιτικές. 
Το καλό που βγήκε από την συνάντηση είναι η δέσμευση της Υπουργού ότι θα  χτιστεί  στην κοινότητα νέο κτίριο για το Γυμνάσιο και Λύκειο αργότερα. Ευελπιστούμε ότι οι δεσμεύσεις αυτές δεν θα μείνουν στα λόγια και θα γίνουν πράξη.
Η κοινωνία της Ιεράπετρας είναι ένα θύμα  ανάμεσα στις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ .  Κάποιοι έκαναν εξαγγελίες, κάποιοι δεσμεύτηκαν, κάποιοι θέλουν, κάποιοι δεν θέλουν. Εμείς είμαστε εδώ  για να διεκδικούμε για την πόλη μας και δεν μας ενδιαφέρει ποιος είναι  κυβέρνηση.  Είμαστε υποχρεωμένοι να συνεργαστούμε , να διεκδικήσουμε και να συγκρουστούμε  αν χρειαστεί με την εκάστοτε κυβέρνηση. Για αυτό άλλωστε μας έχει ψηφίσει ο κόσμος» κατέληξε.

Σχετικές δημοσιεύσεις