Χρήστος Μανουσάκης «Ο Νομός Λασιθίου μπορεί να αποτελέσει τον απόλυτο τουριστικό προορισμό».

Τις προτάσεις του για την «επόμενη μέρα» στον τουρισμό, ιδιαίτερα στον νομό Λασιθίου, καταθέτει με ένα κείμενο του ο Χρήστος Μανουσάκης, CEO της CRETE EXPERIENCE Destination Management Company.

 

«Ο Νομός Λασιθίου μπορεί να αποτελέσει  τον  απόλυτο τουριστικό προορισμό και case study της χώρας:

Αυτή την ώρα όλοι οι τουριστικοί προορισμοί παγκοσμίως, με ολους τους φορείς , πολιτεία , τοπική αυτοδιοίκηση, ξενοδόχους και λοιπούς εμπλεκόμενους σχεδιάζουν και ξαναγράφουν τη σελίδα του τουρισμού της επόμνης μέρας. Ο  covid -19 μπήκε στην ζωή μας και θα φέρει όπως όλα δειχνουν ,νεα δεδομένα και αλλαγές στην καθημερηνότητα μας.

Τα στοιχεία που λαμβάνονται υπόψην στη συζήτηση που αφορά το σχεδιασμό, είναι η τεχνολογία και η « κοινωνική απόσταση» ώστε να θωρακήσουν την υγειονομική ασφάλεια του ταξιδιώτη, εντός και εκτος συνόρων. Επειδή ο σχεδιασμός θα είναι για τα επόμενα πολλά χρόνια, περιλαμβάνει τις μελέτες,  για  το πώς  θα συμπεριφερθει η generation z, η επομενη γενια ταξιδιωτων αμέσως μετα τους millennial (βλεπε σχήμα).  Αυτή η γενιά είναι εξαιρετικά εξοικειωμένη με την τεχνολογία, τους ενδιαφέρει η εμπειρία στο ταξίδι ,έχουν ευαισθησία για το περιβάλλον, έλκονται από την αρχιτεκτονική των καταλυμάτων,  καθώς και για το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα.


Η χώρα μας με τα μέτρα που πήρε και με την σταση που επέδειξε στην πανδημία, ανακηρύχτηκε δικαίως ως ο δημοφιλέστερος και ασφαλέστερος τουριστικός προορισμός στον κόσμο.  Αποτέλεσε έκπληξη !! Οι σφυγμομετρήσεις της κοινής γνώμης  δειχνουν επίσης ότι οι λιγότερο πολυπληθείς προρισμοί , τα μικρής κλίμακας καταλύματα και το καθαρό περιβάλον ,ελκύουν περισσότερο τους ταξιδιώτες πλέον.

Το Λασίθι τηρεί ολες τις προδιαγραφές και μπορεί να υποστηρίξει τα «θέλω» του ταξιδιώτη της «επόμενης μέρας».

  • Εχει αεροδρόμιο όπου λόγο μεγέθους μπορεί να αποφεχθεί τέλεια ο συγχρωτισμός
  • Οι 3 «μεγάλες πολεις» με ΝΟΣΟΚΟΜΕΊΑ (ασχετα με τις ελλειψεις) προσφέρουν ασφάλεια στον επισκέπτη
  • Τα χωριά του Νομού, τα οποια εκφράζουν την ποιότητα ζωής και τις εμπειρίες που ψάχνει ο  ταξιδιωτης/επισκεπτης.
  • Μικρά και Μεσαία σε μέγεθος καταλύματα βίλλες σπίτια, μικρα συγκροτηματα με ιδιωτικούς χώρους , τα οποια ενδυναμωνουν το αίσθημα της ασφάλειας
  • Καταπληκτικό περιβάλον με τεράστιο φυσιολατρικό ενδιαφέρον
  • Συστάδα νησιών
  • Αρχαιολογία , πολιτισμός και κουλτούρα
  • Διατροφή, παροδόσεις, ηθη και εθιμα
  • Αρκετές , επισκέψιμες με εύκολη πρόσβαση και μη παραλίες, όπου και παλι μπορεί άριστα να επιτευχθεί η κοινωνική αποσταση»

Είναι πάρα πολλά αυτά που μπορούν να αναφερθούν για να συσταθεί ένα υποδειγματικό «νέο» τουριστικό προιόν στο νομό μας.

Επίσης οι Δήμοι θα πρέπει να λαβουν τα  μέτρα και να εγκαταστησουν τα μεσα εκείνα που  θα προσδίδουν το αισθημα της «ασφάλειας» στον επισκέπτη ερχόμενος στον προορισμό.

       Ο Νομός Λασιθίου ΜΠΟΡΕΙ να εκπλήξει !

Χρήστος Μανουσακης
CRETE EXPERIENCE 
Destination Management Company

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com