Το έθιμο λέει ότι τρώμε μπακαλιάρο την Κυριακή, 25η Μαρτίου. Ετοιμαστείτε από τώρα και αγοράστε τα κατάλληλα προϊόντα.

Σας δίνω μια συνταγή που θα αναβαθμίσει τρομερά το ψάρι σας.

Υλικά

  • 1 κιλό υγράλατος μπακαλιάρος
  • 1 κιλό πατάτες φούρνου
  • 5-6 σκελίδες σκόρδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 φλυτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
  • 5-6 ελιές μαύρες (προαιρετικά)
  • Λίγο μαϊντανό
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ξαλμυρίστε τον μπακαλιάρο 2 ημέρες νωρίτερα
  • Καθαρίστε τις πατάτες και κόψτε σε ροδέλες
  • Κόψτε ροδέλες το κρεμμύδι, το σκόρδο ολόκληρο με τη φλούδα
  • Τοποθετήστε τον μπακαλιάρο στον πάτο του ταψιού και από πάνω όλα τα υπόλοιπα
  • Περιχύστε με ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και πιπέρι
  • Ψήστε για 1 ώρα σε μεσαίο φούρνο

Σε αυτή τη συνταγή μπορείτε να προσθέσετε και 10 ντοματίνια ή ντομάτες

Ξαλμύρισμα μπακαλιάρου

  • Κόψτε τον ξερό μπακαλιάρο σε κομμάτια και πλύντε τα σε τρεχούμενο νερό, να φύγει το πολύ αλάτι
  • Γεμίστε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ με δροσερό νερό και τοποθετήστε τον μπακαλιάρο
  • Πρέπει να αλλάζετε το νερό κάθε 8 περίπου ώρες, για 2 ημέρες

0 comments

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>