Αυξάνονται οι μισθοί στην Αγγλία

Τι και εάν η οικονομία συρρικνώνεται υπό την πίεση της αβεβαιότητας του Brexit. H βρετανική αγορά εργασίας παρουσιάζει εικόνα υγείας, με τους μισθούς να αυξάνονται με τους ταχύτερους ρυθμούς των τελευταίων 11 ετών και το ποσοστό της απασχόλησης να εκτινάσσεται σε επίπεδα ρεκόρ. 

Τα στοιχεία, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, έρχονται να εξηγήσουν γιατί η Τράπεζα της Αγγλίας, παρά τις αλλεπάλληλες προειδοποιήσεις της για τον ζοφερό αντίκτυπο που θα έχει μία έξοδος χωρίς συμφωνία, προς το παρόν αντιστέκεται στα αιτήματα να ακολουθήσει τον νέο γύρο επιτοκιακών μειώσεων, που βρίσκεται σε εξέλιξη διεθνώς. 

Σύμφωνα με την στατιστική υπηρεσία το τρίμηνο του δημοσιονομικού έτους οι μισθοί εξαιρουμένων των μπόνους αυξήθηκαν 3,9%, ενώ οι συνολικές απολαβαές ήταν αυξημένες κατά 3,7%. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση από το δεύτερο τρίμηνο του 2008. 

Ο ρυθμός αύξησης των μισθών υπερβαίνει κατά πολύ τον πληθωρισμό, που το ίδιο διάστημα διαμορφώθηκε στο 2%. Ο αριθμός των ανθρώπων που είναι ενταγμένοι στην αγορά εργασίας αυξήθηκε κατά 115.000, με το ποσοστό της απασχόλησης να σκαρφαλώνει στο 76,1%. Παρόλα αυτό το ποσοστό της ανεργίας αυξήθηκε οριακά στο 3,9% από το ναδίρ 44 ετών του 3,8%. 

Ένα στοιχείο που αξίζει να επισημάνουμε είναι ότι οι προερχόμενοι από τις 27 χώρες της Ε.Ε. εργαζόμενοι ήταν 99.000 περισσότεροι από ότι πριν από ένα χρόνο. 

πηγή naftemporiki.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com