Αποκάλυψη: Πού θα γίνουν κλειστά κέντρα για τους πρόσφυγες στην Κρήτη

Τον σχεδιασμό για τρεις συνολικά δομές φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων προχωρούν στην Κρήτη από κοινού τα συναρμόδια Υπουργεία Εσωτερικών και Εθνικής Άμυνας. 

Ήδη, όπως αποκάλυψε το Ράδιο Κρήτη, από την εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη, μικτό κλιμάκιο από εκπροσώπους και των δύο Υπουργείων έχει επισκεφθεί την Κρήτη, προκειμένου να καταγράψει όλους τους ελεύθερους στρατιωτικούς χώρους, αλλά και να εξετάσει τα δεδομένα για τη δημιουργία νέων δομών. 

Όπως φαίνεται, οι συζητήσεις έχουν προχωρήσει περισσότερο για το Ηράκλειο, καθώς προκρίνεται ως πιθανότερο, το σενάριο δημιουργίας μιας κλειστού τύπου δομής στο χώρο που φιλοξενεί το Πεδίο Βολής στις Γούβες, νότια του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης. Το συγκεκριμένο σημείο θεωρείται ιδανικό από τα συναρμόδια Υπουργεία, αφού ενώ βρίσκεται πολύ κοντά σε οδούς πρόσβασης προς νοσοκομεία και σχολεία, κρίνεται ότι δεν γειτνιάζει με κατοικημένες περιοχές και δεν δημιουργεί κάποιο πρόβλημα. 

Για το θέμα φαίνεται να έχει ενημερωθεί, άτυπα και ο Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος, ο οποίος και δήλωσε στο Ράδιο Κρήτη πως θα προχωρήσει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να έχει εκτενή ενημέρωση επί του θέματος. 

Στο μεταξύ, έκανε απόλυτα σαφές πως ο Δήμος Χερσονήσου ως ένας κατεξοχήν τουριστικός  Δήμος, συμπαραστέκεται στο ακανθώδες ζήτημα, ωστόσο δεν πρόκειται να συναινέσει σε λύσεις που δεν κινούνται προς την κατεύθυνση επίλυσης του προβλήματος. 

Αντιδράσεις 

Εκτός όμως από την αντίδραση του δημάρχου Χερσονήσου Γιάννη Σέγκου, πλήθος αντιδράσεων υπάρχουν αναφορικά με το σενάριο χωροθέτησης κλειστής δομής στο Πεδίο Βολής των Γουβών. 

Κι αυτό γιατί όπως τονίζεται, το Πεδίο Βολής βρίσκεται μόλις 150 μέτρα από οικισμό και σε ευθεία γραμμή μόλις 1,3 χιλιόμετρα από την πρώην Αμερικανική Βάση Γουρνών, που η κυβέρνηση σκοπεύει να αξιοποιήσει τουριστικά. 

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του προέδρου των τουριστικών πρακτόρων Κρήτης στο Ράδιο Κρήτη Μιχάλη Βλατάκη, ο οποίος και δήλωσε ότι “θα πρέπει να αστειεύονται όσοι θέλουν στην πιο τουριστική περιοχή της Ελλάδας να δημιουργήσουν μια κλειστή δομή”. 

Ο κ. Βλατάκης χαρακτήρισε το σενάριο γελοίο, ενώ υποστήριξε πως θα πρέπει ό​λοι να είμαστε ψύχραιμοι και να περιμένουμε τις εξελίξεις, με δεδομένο πως μια τέτοια φιλολογία είναι πολύ δύσκολο να γίνει πράξη. 

“Η μεταφορά του προβλήματος από τη μία κλειστή δομή στην άλλη, δεν λύνει το πρόβλημα, αλλά απλά το μεταφέρει” ανέφερε από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Ηρακλείου Μανώλης Κοκοσάλης, για να επαναλάβει σε όλους τους τόνους, πως η πρόταση τόσο της Αναπτυξιακής όσο και της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων, είναι να αναζητηθεί από την κυβέρνηση μια λύση στη λογική φιλοξενίας του προγράμματος Εστία που ήδη εφαρμόζεται στο Ηράκλειο χωρίς κανένα πρόβλημα. 

“Μεγάλο πλήγμα για τον τουρισμό” χαρακτήρισε ένα τέτοιο σενάριο ο πρόεδρος των ξενοδόχων Νίκος Χαλκιαδάκης. 

Ο κ. Χαλκιαδάκης υποστήριξε πως πρέπει να υπάρξει κατάλληλη ενημέρωση από τους αρμόδιους και στη συνέχεια να προχωρήσουν οι απαραίτητες αντιδράσεις. Ο κ. Χαλκιαδάκης υποστήριξε πως αυτό που συμβαίνει ήδη στην Κρήτη είναι το ιδανικό με την ανοιχτού τύπου φιλοξενία, επισημαίνοντας πως οποιαδήποτε κλειστή δομή θα έρθει για να δημιουργήσει άλλα προβλήματα και όχι για να επιλύσει κάποια. 


Πηγή:e-kriti

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com