Αντώνης Ζερβός : «Η πρόσληψη Δημοτικών Αστυνομικών είναι απολύτως απαραίτητη»

Για τα θέματα που συζήτησε στις συναντήσεις που είχε στην Αθήνα με τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών και με τον Υφυπουργό Εσωτερικών μίλησε στην εκπομπή του Νίκου Σγουρού  «Πρώτη ματιά στην Ενημέρωση» ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην ενδεχόμενη επαναλειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας λέγοντας
«Είχα μία συνεννόηση με τον βουλευτή Λασιθίου και Υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη για να διασφαλίσουμε κάποιες επαφές για μία σειρά ζητήματα που εκκρεμούν στα θέματα του δήμου, όπως είναι το ζήτημα της Μιλάτου,  τα δίκτυα από τον Αποσελέμη για την Ελούντα,  το πράσινο ταμείο και  άλλα.
Είχαμε μία ειλικρινή συζήτηση με τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών  για το θέμα των δικτύων της Ελούντας, άφησα ένα υπόμνημα που σημαίνει ότι  πιθανότατα την άλλη εβδομάδα θα ξανά πάνω στην Αθήνα για το ίδιο θέμα.
Οι πόρτες των υπουργείων ήταν ανοιχτές και η συζήτηση που έγινε ειδικά με τον Υπουργό και τον Υφυπουργό Εσωτερικών  στον οποίον έθεσα εκτός από τα θέματα που μας απασχολούν και μία σειρά γενικά ζητήματα , παράδειγμα η πρόσληψη Δημοτικών Αστυνομικών που μας είναι απολύτως απαραίτητη για  να έχουμε ένα μηχανισμό ελέγχου των αποφάσεων που αφορά την κυκλοφορία, τα σκουπίδια, την κατάληψη δημόσιων χώρων.  Μπορεί να λειτουργήσει στη λογική των ανταποδοτικών όπως οι εργάτες καθαριότητας αφού οι άνθρωποι αυτοί εάν προσληφθούν θα έχουν έσοδα για το δήμο αλλά θα μπορούν από τα έσοδα που προκύπτουν από τους ελέγχους να πληρώνονται και εκείνοι. Δεν είναι αυτοσκοπός το πρόστιμο, αυτό είναι ξεκάθαρο, αλλά είναι ένα μέτρο  που  θα παρακολουθεί και θα καθοδηγεί τον κόσμο. Αν αντιληφθεί ο κόσμος ότι υπάρχει συνεχής έλεγχος και όχι αποσπασματικά,  τότε θα αποφασίσει να μπει σε μία σειρά.
 Άλλος μηχανισμός ελέγχου δεν υπάρχει. Αν εγκριθεί ,τέσσερεις με πέντε Δημοτικοί Αστυνομικοί  θα μας ήταν απολύτως απαραίτητοι» κατέληξε.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις