Η Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Μαρία Χανιωτάκη στο Λατώ fm: «Προχωρεί η μελέτη του Κέντρου Αποκατάστασης, στόχος μέχρι αρχές του ’21 η δημοπράτηση – Ξεμπλοκάρει το σταματημένο έργο των νέων Φυλακών στις Κουρούνες»

Στόχος είναι περί τις αρχές του ’21 να έχουν βγει τα τεύχη δημοπράτησης για το Κέντρο Αποκατάστασης στη Νεάπολη προέκυψε μεταξύ άλλων από τη συνάντηση που έγινε χθες στην Περιφέρεια στο Ηράκλειο παρουσία του Περιφερειάρχη και υπηρεσιακών και τοπικών φορέων, όπως είπε στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρό η Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Μαρία Χανιωτάκη – Μυλωνάκη που ήταν και αυτή παρούσα.

Η κ. Χανιωτάκη, αποκάλυψε επίσης ότι έχει ξεμπλοκάρει το ζήτημα που είχε ανακύψει με το νέο Κατάστημα Κράτησης στις Κουρούνες. «Προχωρεί η απεμπλοκή του εργολάβου και σε λίγο χρονικό διάστημα, μέχρι τέλος του χρόνου, θα προκύψουν καλά νέα, όσον αφορά την αποπεράτωση του έργου».

Όπως τόνισε για τη χθεσινή συνάντηση στο Ηράκλειο, «υπήρχε μια ανησυχία και προβληματισμός γενικότερα της τοπικής κοινωνίας και όχι μόνο για το ότι υπάρχουν υποκινούμενα θέματα για την αναστολή και την καθυστέρηση της ολοκλήρωσης της μελέτης, αυτό δεν συμβαίνει, η μελέτη θα προχωρήσει – θέληση της Περιφέρειας είναι η μελέτη να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα». 

Αυτή ήταν να παραδοθεί τώρα τον Οκτώβριο, με τους τεχνικούς λόγους ωστόσο που προέκυψαν – με τα τετραγωνικά και την άδεια χρήσης για υπηρεσίες υγείας – θα  καθυστερήσει, όπως ανέφερε, «τουλάχιστον ένα μήνα», προκειμένου να ζητηθούν οι απαραίτητες παρεκκλίσεις και να αλλάξει ο συντελεστής δόμησης από 0,6 σε 0,9. Αυτή ήταν η λύση που επελέγη τελικά αντί να μειωθούν οι χώροι του Κέντρου και να χαθούν αυτά τα 135 περίπου τ.μ.. 

Η διαδικασία αυτή, τόνισε, «όπως ειπώθηκε και χθες θα χρειαστεί λίγο χρονικό διάστημα, ώστε τέλος του χρόνου-με αρχές του ’21 να γίνει η δημοπράτηση». Με την κατά παρέκκλιση επιλογή, θα καλυφθούν τα τετραγωνικά τα οποία είναι δεδομένο ότι χρειάζονται για την λειτουργία του Κέντρου Αποκατάστασης, ενώ μελλοντικά λύνει τα χέρια, αν προκύψουν άλλες ανάγκες, να  έχει τη δυνατότητα το κατά παρέκκλιση να κάνει μία προσθήκη για κάποιες άλλες χρήσεις».

Πρόσθεσε πως «πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι στην πορεία υπάρχουν πολλά τεχνικά ζητήματα, τα οποία καλούμαστε όλοι μαζί να τα επιλύσουμε με καλή διάθεση».

Είναι ένα αναπτυξιακό έργο «που το χρειάζεται η περιοχή της Νεάπολης, με την ενοποίηση των Δήμων η Νεάπολη έχει μείνει πίσω».

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com