ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑ: Ενημερωτική εκδήλωση για το έτος Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Το 2018 ανακηρύχθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, έτος Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Κληρονομιάς, με τους στόχους αυτού να συνεχίζονται και την επόμενη χρονική περίοδο. Στα πλαίσια της προσπάθειας μας να μεταδώσουμε  την σχετική γνώση,  ο Ευρωπαϊκός Όμιλος Εδαφικής Συνεργασίας (ΕΟΕΣ) ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑ, η Περιφέρεια Κρήτης και ο Δήμος Μυλοποτάμου, διοργανώνουμε την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου  και ώρα 10:0013.00 στο ξενοδοχείο  Royal Blue  στο Πάνορμο Μυλοποτάμου, σεμινάριο για τους Δημάρχους καθώς και για τα στελέχη προγραμματισμού και πολιτιστικών θεμάτων, τους υπεύθυνους Δημοτικών πολιτιστικών οργανισμών και Δημοτικών βιβλιοθηκών και άλλους σχετικούς με το θέμα φορείς. Στόχος του έτους Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής  κληρονομιάς είναι να δώσει την ευκαιρία για έναν σε βάθος διάλογο πολιτισμών και για ποικίλες δράσεις που θα τονίσουν τη σημασία του πολιτισμού στη ζωή της ευρωπαϊκής ηπείρου. Εστιάζοντας  σε αυτά που μας ενώνουν με τους εταίρους μας, σε αυτά που θα μας υψώσουν πάνω από τους αριθμούς και τις οικονομικές πολιτικές, ίσως μπορέσουμε να ενδυναμώσουμε το αίσθημα του συνανήκειν και να διαμορφώσουμε σιγά-σιγά, πέρα από τις εθνικές και μια ευρωπαϊκή ταυτότητα. Τα θέματα του σεμιναρίου είναι:
  1. «2018: Έτος Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής  Κληρονομιάς»
Εισηγητής: Κώστας Σπανός, Προϊστάμενος του Τμήματος Υποστήριξης  Λειτουργίας της Διεύθυνσης Τεκμηρίωσης και Προστασίας Πολιτιστικών Αγαθών Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, μέλος της ομάδας εργασίας υποστήριξης του Εθνικού Συντονιστή για το Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς.
  1. «Δημιουργική Ευρώπη & Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς».
Εισηγήτρια: Ελένη Μουστακίδη, Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού  
  1. «ΕΟΕΣ και Έτος Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Κληρονομιάς».
Εισηγητής: Δρ.Αντώνης Καρβούνης, Υπουργείο Εσωτερικών, Εθνικό Σημείο Επαφής  ΕΟΕΣ  
  1. «Σύνδεση Τοπικής και Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Πολιτικής: Μελέτες διαχείρισης,       πολιτιστική  χαρτογράφηση, κατάρτιση στελεχών»
Εισηγήτρια: Δρ.Αφροδίτη Καμάρα, Time Heritage.
  1. « Υλική και άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά του Μυλοποτάμου: Ένας μοχλός ανάπτυξης  και   ένας σημαντικός παράγων δικτύωσης».  
Εισηγήτρια: Ειρήνη Γαβριλάκη, αρχαιολόγος, προϊσταμένη Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και Μουσείων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου / μέλος της Επιτροπής  Τουρισμού του Δήμου Μυλοποτάμου.   Τις εργασίες συντονίζουν:      Γιώργος Αλεξάκης, Περιφερειακός Σύμβουλος Κρήτης, Εντεταλμένος για θέματα Ευρωπαϊκών και Διεθνών Σχέσεων-Θεμάτων  και      Μιχάλης Σαρρής, Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής, Δήμου Μυλοποτάμου Οι Δήμοι που έχουν υλοποιήσει σχετικές δράσεις, θα κάνουν σύντομη  παρουσίαση αυτών. Δείτε αναλυτικά το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com