Ακατάλληλος χαρακτηρίζεται από γονείς και εκπαιδευτικούς  ο προαύλιος χώρος του Νηπιαγωγείου Κεντριού.

Ακατάλληλος χαρακτηρίζεται από γονείς και εκπαιδευτικούς  ο προαύλιος χώρος του Νηπιαγωγείου Κεντριού. Γεμάτος πέτρες και λάσπες όταν βρέχει αποτελεί διαρκή κίνδυνο για τα παιδιά.  Μάλιστα η  Διευθύντρια, οι δασκάλες αλλά και ο Σύλλογος Γονέων έχουν απευθυνθεί αρκετές φορές στον Δήμο Ιεράπετρας χωρίς μέχρι στιγμής να έχει δοθεί κάποια λύση.

Το πρόβλημα ξαναήρθε στην επιφάνεια διότι όπως δήλωσε  η Διευθύντρια του νηπιαγωγείου Πόπη Παπουτσάκη στα τοπικά μέσα  «ένα περιστατικό που σημειώθηκε την Τετάρτη και ανησύχησε γονείς και δασκάλους. Ένα παιδί έπεσε στον προαύλιο χώρο του σχολείου και χτύπησε το χέρι του πάνω σε πέτρα. Το παιδί χρειάστηκε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Αθήνας για να υποβληθεί σε εγχείρηση». Προβληματισμό εξέφρασε για το συμβάν  η κ. Παπουτσάκη η οποία  βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους γονείς του παιδιού.  Σύμφωνα με την ίδια αναρρώνει και είναι καλά στην υγεία του.

Τα προβλήματα με τον συγκεκριμένο χώρο δεν σταματούν εκεί  σύμφωνα με το σύλλογο γονέων άλλο ένα σημαντικό πρόβλημα που υπάρχει στο νηπιαγωγείο είναι αυτό της αποχέτευσης. «Η κατάσταση που επικρατεί εδώ και πάνω από πέντε χρόνια κάνει την καθημερινότητα των παιδιών και των εργαζομένων ανυπόφορη εξαιτίας της δυσοσμίας» 

 

Μιλώντας για το ζήτημα η κ. Παπουτσάκη ενημέρωσε πως βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον Δήμο  ελπίζοντας η ίδια πως σύντομα θα γίνουν οι απαραίτητες εργασίες για να λυθούν τα πολλά  προβλήματα που αντιμετωπίζει το  νηπιαγωγείο.  Τα παιδιά πρέπει  να βρίσκονται σε ένα ασφαλές χώρο αλλά και υγειονομικά κατάλληλο σύμφωνα με τις προδιαγραφές που προβλέπονται για τη λειτουργία του σχολείου.  

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com