Α.Ζερβός, Α. Κούνδουρος για Α.Τ. Νεάπολης «Κερδήθηκε μια μάχη όχι ο πόλεμος»

Για την ακύρωση της κατάργησης του Α.Τ. Νεάπολης μίλησαν στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και στον Νίκο Σγουρό, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός και ο Νομικός εκπρόσωπος του Δήμου Ανδρέας Κούνδουρος.

«Τόνισα εξαρχής ότι δεν είναι μόνο σημαντικό το ότι το προεδρικό διάταγμα που καταργούσε το αστυνομικό τμήμα Νεάπολης ακυρώθηκε ως προς αυτό το σημείο όσο το ότι είναι μία απόφαση που αποδεικνύει ότι έχεις τη δυνατότητα όταν πας συγκροτημένα να πας και απέναντι στο Αθηνοκεντρικό κράτος και να έχεις πιθανότητες να πετύχεις ένα θετικό αποτέλεσμα. Είναι μια νίκη  της περιφέρειας έναντι του κέντρου και νομίζω ότι αυτό έγινε διότι το νομικό κομμάτι το οποίο διαχειρίστηκε αυτή την υπόθεση, ο κ. Κούνδουρος μαζί με τους δικηγόρους του δήμου κατάφεραν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, θετικό τρόπο για το δήμο και την περιοχή. Είπα ότι κερδίσαμε μία μάχη όχι ακόμα τον πόλεμο και όπως είπε ο κύριος Κούνδουρος τώρα θα πρέπει η πολιτεία με ρύθμιση νομική να επαναφέρει τη λειτουργία του Αστυνομικού Τμήματος. Περιμένουμε  την καθαρογραφή της απόφασης ούτως ώστε στη συνέχεια να έρθουμε σε επαφή  με το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας καθώς και με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη για να απαιτήσουμε πάλι συγκροτημένα και με αιτιολογία την επανασύσταση του Αστυνομικού Τμήματος» τόνισε ο Δήμαρχος  ενώ ο κ. Κούνδουρος σημείωσε  «Δεν έχουμε στα χέρια μας το κείμενο της απόφασης. Δημοσιεύτηκε το δια ταύτα της απόφασης. Έχουμε ζητήσει επίσπευση της καθαρογραφής της απόφασης και φαντάζομαι ότι μέσα στην εβδομάδα θα έχουμε το πλήρες κείμενο για να σχολιάσουμε πιο έγκυρα και συγκεκριμένα την απόφαση. Υπάρχει υποχρέωση της  διοίκηση της πολιτείας να συμμορφώνεται στις αποφάσεις των δικαστηρίων, συνταγματικά κατοχυρωμένη, από τη μία μεριά και από την άλλη υπάρχει το λεγόμενο δεδικασμένο που παράγει κάθε αμετάκλητη δικαστική απόφαση και που αφορά όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στη νομολογία του ΣτΕ το κρίθέν διοικητικής φύσης ζήτημα.
Για να ξέρουμε  ποια είναι η έκταση του δεδικασμένου που έχει παραχθεί από την δική μας απόφαση σε σχέση και με άλλες εκκρεμούσες υποθέσεις θα πρέπει να έχουμε πλήρη γνώση του σκεπτικού της.
Μου φαίνεται απίθανο δηλαδή η δική μας περίπτωση να κολλάει να ταιριάζει απόλυτα με άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις«.

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις