71 νέα κρούσματα και 2 νεκροί στην χώρα μας σήμερα. Συνολικός αριθμός κρουσμάτων 695

71 νέα κρούσματα και 2 νεκροί στην χώρα μας σήμερα από τον Κορωνοϊό ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων σε 695 ενώ οι θάνατοι συνολικά ανήλθαν σε 17
σύμφωνα με την ενημέρωση πριν από λίγο από τον λοιμωξιολόγο 
Σωτήρη Τσιόδρα. Ακόμη 114 άτομα νοσηλεύονται, ενώ 35 είναι διασωληνωμένοι σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.  Μάλιστα, ο κ. Τσιόδρας είπε πως σύμφωνα με τις μετρήσεις, έχουν προσβληθεί 8.000 με 10.000 πολίτες. 

Στην καθιερωμένη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας βρέθηκε και ο υπουργός Βασίλης Κικίλιας.
Όπως δήλωσε ο κ. Κικίλιας, «όταν ο κορωνοϊός βρισκόταν ακόμα στην Κίνα οργανώσαμε ένα σχέδιο δράσης και αντιμετώπισης. Από τον Ιανουάριο ορίσαμε 13 νοσοκομεία αναφοράς».
Το Εθνικό μας σύστημα ακόμα αντέχει, τόνισε ενώ σημείωσε πως ο Εθνικός Οργανισμός Υγείας προχώρησε σε άμεσες προσλήψεις, με την διαδικασία να συνεχίζεται. «Θα γίνουν όσες προσλήψεις χρειαστούν». Ακόμη, ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη που λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των πολιτών, την πρέσβη της Κίνας που πρόσφερε στην Ελλάδα υγειονομικό υλικό, και όλους τους δωρητές «Για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία χρειαζόμαστε κάθε βοήθεια», σημείωσε ο κ. Κικίλιας. Επίσης, ζήτησε από όλους του Έλληνες να επιδείξουν κοινωνική ευθύνη, αλληλεγγύη και πατριωτισμό και να μείνουν σπίτι. 
 

Σε διευκρινήσεις σχετικά με την απαγόρευση κυκλοφορίας προχώρησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. 

  • Το δημόσιο θα δέχεται μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις, κόσμο, κατόπιν ραντεβού με email. 
  • Εάν κάποιος εργαζόμενος δεν οδηγεί, και τον πηγαίνει στην δουλειά του κάποιος άλλος, τον οδηγό θα πιστοποιεί ο εργοδότης του εργαζόμενου.
  • Για τους δημοσιογράφους θα πρέπει να αναγράφεται το είδος του ρεπορτάζ που καλύπτουν στο έγγραφο το οποίο δίνεται από τον εργοδότη. 
  • Για την κίνηση φορτηγών τροφοδοσίας απαιτείται βεβαίωση του εργοδότη και δελτίο αποστολής ή σχετικό δελτίο κίνησης

    Στα αυτοκίνητα ένας γονέας με δύο ανήλικα τέκνα είναι επιτρεπτό
  • Οι καλλιεργητές πρέπει να δώσουν βεβαίωση εργοδότη σε όλους τους υπαλλήλους τους ημεδαπούς ή αλλοδαπούς

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com