437 αιτήσεις για την συμμετοχή στα ΚΔΑΠ συνέλεξε η Ενωση Γονέων Αγίου Νικολάου

437 αιτήσεις για την συμμετοχή στα ΚΔΑΠ συνέλεξε η Ενωση Γονέων Αγίου Νικολάου από όλα τις περιοχές του Δήμου Αγίου Νικολάου.
Με έγγραφό της προς τον Δήμο η Ένωση ζητά και τονίζει την ανάγκη λειτουργίας των ΚΔΑΠ και  για ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ καθ’ όλη την διάρκεια του έτους και όχι μόνο την καλοκαιρινή περίοδο.
Αναλυτικά η επιστολή της Ένωσης:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Αγίου Νικολάου, σε συνέχεια της πρωτοβουλίας της Ένωσης για την λειτουργία καλοκαιρινών τμημάτων δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά ηλικίας 5-12 ετών στον Δήμο μας απέστειλε φόρμες εκδήλωσης ενδιαφέροντος σε όλα τα σχολεία Α/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αγίου Νικολάου. (συνημμένο 1)

Συγκεκριμένα, με την πολύτιμη βοήθεια της Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου, των Διευθυντών και των Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων συμπληρώθηκαν 437 αιτήσεις από όλα τις περιοχές του δήμου μας. Αναλυτικά:

ΠΕΡΙΟΧΗ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΑΘΗΤΩΝ

ΠΟΛΗ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

218

ΝΕΑΠΟΛΗ

18

ΕΛΟΥΝΤΑ

88

ΣΙΣΙ

39

ΚΑΛΟ ΧΩΡΙΟ

69

ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

5

Να σημειωθεί ότι δεν έχουμε λάβει αιτήσεις λόγω της πανδημίας από Κριτσά, Νεάπολη,

Ειδικό σχολείο Δ/θμιας, από αρκετά δημοτικά και νηπιαγωγεία της πόλης του Αγίου Νικολάου.

Λαμβάνοντας υπόψη τα στοιχεία που σας παραθέτουμε είναι προφανής η ανάγκη για την λειτουργία σχετικών δομών στον δήμο Αγίου Νικολάου, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο όπου η δυνατότητα εργασίας καθίσταται ακόμα πιο επιτακτική και για τους δύο γονείς, χωρίς να υπάρχει η εναλλακτική λύση της φροντίδας των παιδιών από τον παππού και την γιαγιά. Τέλος, θα θέλαμε να τονίσουμε για μία ακόμα φορά την ανάγκη λειτουργίας σχετικής δομής για παιδιά ΑΜΕΑ καθ’ όλη την διάρκεια του έτους και όχι μόνο την καλοκαιρινή περίοδο.

Προσδοκούμε την άμεση, έγγραφη απάντησή σας ως προς τις ενέργειες σας για το εν λόγω ζήτημα ώστε να ενημερώσουμε τους Συλλόγους μας.

H επιστολή στάλθηκε προς τον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου Αντώνη Ζερβό και στον Αντιδήμαρχο Κοινωνικών Υπηρεσιών Δήμου Αγίου Νικολάου, Θωμά Χαριτάκη. 


 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις