Ο Νίκος Μάνεσης στο Λατώ fm : «Nα γίνει ένα Μουσείο Ξυλογλυπτικής»

Ο Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Αγίου Νικολάου και ο Δήμος Αγίου Νικολάου διοργανώνει το  “2ο Πανελλήνιο Συμπόσιο Γλυπτικής επί Ξύλου” που θα πραγματοποιηθεί στην Πλαζ ΕΟΤ, στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, στις 1-6 Οκτωβρίου 2019. Πρόκειται για μια ιδιαίτερη εκδήλωση δίπλα στην θάλασσα κάτω από τα αλμυρίκια όπου θα  δείτε από κοντά πως μετατρέπουμε νεκρούς κορμούς δένδρων σε γλυπτά γεμάτα ζωντάνια.

Ο ξυλογλύπτης Νικος Μάνεσης μίλησε στην εκπομπή του Νίκου Σγουρού «Πρώτη Ματιά στην Ενημέρωση» και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην πρόταση για δημιουργία Μουσείου Ξυλογλυπτικής στον Δήμο Αγίου Νικολάου  «Όπως και πέρσι  που μαζευτήκαμε και σκαλίσαμε κορμούς δέντρων αρχίζοντας από αλυσοπρίονο και φτάνοντας σε σκαρπέλο ακριβώς το ίδιο σκηνικό φέτος  αλλά είναι κάτι που είναι σπάνιο σε δημόσιο χώρο. Το συμπόσιο είναι  Πανελλήνιο, θα έρθουν από Θεσσαλονίκη, Γρεβενά, Αθήνα Κρήτη
Η λογική  είναι να γίνει κάποια στιγμή ένα Μουσείο Ξυλογλυπτικής είτε στον Άγιο Νικόλαο είτε  στη Νεάπολη να είναι αντιπροσωπευτικής ξυλογλυπτικής από όλη την επικράτεια ίσως και από το εξωτερικό.
Πρέπει να  μαζευτούν τουλάχιστον δύο ή τρεις χρονιές εκθέματα , δεν μπορείς να στείλεις ένα μουσείο πέντε ή επτά εκθέματα.
Από αύριο 9:00΄ με 13:00΄ και 16:00΄ έως τις 19:00΄ θα είμαστε στην πλαζ του ΕΟΤ μέχρι τις 6 του Οκτώβρη που θα γίνει η τελετή λήξης και θα παραδώσουμε τα γλυπτά μας στο Δήμο και θα προετοιμαζόμαστε για του χρόνου» κατέληξε.


 

Σχετικές δημοσιεύσεις