21η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών στον Δήμο Χερσονήσου

Για τρίτη συνεχή χρονιά ο Δήμος Χερσονήσου αγκαλιάζει τη «Φλόγα της Αγάπης» της 21ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου και την Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023, με τους Λαμπαδηδρόμους να δημιουργούν μια μεγάλη αγκαλιά μεταφέροντάς τη σε συνολική απόσταση 150 χιλιομέτρων μέσα στα όρια του Δήμου, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στη διάδοση του μηνύματος της εθελοντικής αιμοδοσίας.

 

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Χερσονήσου (Κ.Ε.Δ.Χ.) υποδέχεται τη μεγάλη γιορτή του εθελοντισμού και της προσφοράς  και μαζί με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α.), συλλόγους και φορείς συνδιοργανώνουν την 21η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών, με την υποστήριξη του Δήμου Χερσονήσου. Επίσης, συμμετέχουν: Κέντρο Αιμοδοσίας Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου, Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) Ηρακλείου, Περιφερειακό Τμήμα Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ηρακλείου και το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου.

 

Κατά τη διάρκεια της 1ης ημέρας της Λαμπαδηδρομίας, θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία σε συνεργασία με την Κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου.

 

Το πρόγραμμα της 21η Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών στον Δήμο Χερσονήσου έχει ως εξής:

 

Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023

10:00 π.μ.  Άφιξη της «Φλόγας της Αγάπης», Καρτερός (Παρκινγκ Καρτερού, 7ο Χιλιόμετρο Π.Ε.Ο. Ηρακλείου – Αγίου Νικολάου).

 

Η «Φλόγα της Αγάπης» θα αφιχθεί στον Δήμο Χερσονήσου από την εκπρόσωπο της Π.Ο.Σ.Ε.Α., Δέσποινα Ροδουσάκη, την οποία θα παραλάβει ο Δήμαρχος Χερσονήσου, Γιάννης Σέγκος.

Αναχώρηση της Φλόγας με πεζούς Λαμπαδηδρόμους, διασχίζοντας 23 χωριά των Δημοτικών Ενοτήτων Επισκοπής και Γουβών.

 

16:30-19:30 Eθελοντική αιμοδοσία, Κάτω Γούβες, πλησίον του Ι.Ν. Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης.

 

20:30 Τελετή Αφής της Φλόγας, αύλειος χώρος Ι.Ν. Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης, Κάτω Γούβες, ώρα προσέλευσης κοινού 20:00.

 

21:00 Εναρκτήριες Ομιλίες 

 

21:30 Απονομές Επαίνων

 

Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023

 

10:30 π.μ. Εκκίνηση 2ης ημέρας, Ποταμιές, διακλάδωση Επαρχιακής οδού Ποταμιές – Αβδού.

Αναχώρηση της Φλόγας με πεζούς Λαμπαδηδρόμους, διασχίζοντας 16 χωριά των Δημοτικών Ενοτήτων Χερσονήσου και Μαλίων.

 

19:30 Τελετή Λήξης, θεατράκι Αγίας Παρασκευής, Λιμ. Χερσονήσου, ώρα προσέλευσης κοινού 19:00.

Ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Χερσονήσου (Κ.Ε.Δ.Χ.), Γιάννης Μηλάκης θα πραγματοποιήσει το άναμμα του βωμού.

 

20:00 Εναρκτήριες Ομιλίες

 

20:30 Βραβεύσεις – Απονομές Επαίνων

 

21:00 Μουσική εκδήλωση

Με την 21η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών, ολοκληρώνονται για φέτος και οι εκδηλώσεις «Καλοκαιρινά Ραντεβού στον Δήμο Χερσονήσου 2023» Η βραδιά θα κλείσει μουσικά με την Άννα Κώτη και τον Σωτήρη Μαργαρίτη.

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com