«120 χτύποι το λεπτό» την Τρίτη 13 Νοεμβρίου από τη Λέσχη Κινηματογράφου

Νοέμβριος 9, 2018

Με την πολυβραβευμένη κοινωνική ταινία «120 χτύποι το λεπτό – 120 battements par minute» συνεχίζονται οι εβδομαδιαίες προβολές,

που διοργανώνει η Λέσχη Κινηματογράφου Αγίου Νικολάου σε συνεργασία με τον Π.Α.Ο.Δ.Α.Ν.

Την Τρίτη 13 Νοεμβρίου στις 21:30 θα προβληθεί στο κινηματοθέατρο RΕΧ, με γενική είσοδο 5€, η τελευταία ταινία του ταλαντούχου Γάλλου σκηνοθέτη Ρομπέν Καμπιγιό, ένα εξαιρετικό δράμα με ακρίβεια ντοκιμαντέρ, πολιτική ευαισθησία, ερωτική ειλικρίνεια και κινηματογραφικές ιδέες. Είναι γαλλικής παραγωγής 2017, διάρκειας 140′ και πρωταγωνιστούν οι: Αντέλ Ενέλ, Αρνό Βαλουά, Ναΐέλ Περέζ Μπισκαγιάρ.

Υπόθεση: Στις αρχές της δεκαετίας του ’90 και με τη μάστιγα του AIDS να εξαπλώνεται, ο νεαρός Νατάν γίνεται μέλος της ακτιβιστικής οργάνωσης Act Up. Εκεί, ανάμεσα στις συνεχείς ενέργειες διαμαρτυρίας κι ενημέρωσης, θα γνωρίσει τον μαχητικό και ασυμβίβαστο Σον…

Στην τρίτη του σκηνοθετική προσπάθεια ο Καμπιγιό λειτουργεί σε δύο επίπεδα. Σε ένα πρώτο επίπεδο, καταγράφει με λεπτομέρεια την καθημερινότητα της ακτιβιστικής οργάνωσης Act Up στο Παρίσι των αρχών του ’90. Συνεχίζει όμως και προχωρά πέρα από τον κοινωνικό ρεαλισμό και αφηγείται την ερωτική ιστορία που γεννιέται «στο πεδίο της μάχης», ανάμεσα στον νεοφερμένο στην οργάνωση Νατάν και στον θαρραλέο Σον. Οι δυο νέοι θα φτάσουν μαζί, περνώντας διά πυρός και σιδήρου, στο τέλος της διαδρομής. Μιας διαδρομής γεμάτης χαρές και απογοητεύσεις, πολιτικές νίκες και συναισθηματικά τραύματα, στιγμές απόλυτης ηδονής και ώρες αβάσταχτης πίκρας.

Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής και βραβείο κριτικών στις Κάνες, υποψηφιότητα για ξενόγλωσσο Όσκαρ, δεκάδες σημαντικά βραβεία και υποψηφιότητες, για ένα σπάνιο δράμα που θίγει αληθινά κι επίκαιρα κοινωνικά θέματα, χωρίς παραβολές και αλληγορίες αλλά και χωρίς τον παραμικρό διδακτισμό.

     

Πρόσφατα άρθρα

Συνεντεύξεις

Συνέντευξη Μέλους Της Πρωτοβουλίας Πολιτών Κ. Δημουλά 30 3 18

Δείτε περισσότερα...

Συνέντευξη με τα μέλη της Ένωσης Γονέων και Μαθητών Αγίου Νικολάου

Δείτε περισσότερα...

Συνέντευξη με το Θανάση Λάλα στο Λατώ fm 20 10 2017

Δείτε περισσότερα...

Συνέντευξη Νίκος Αποστολάκος Λατώ FM 17.01.2017

Δείτε περισσότερα...

Συνέντευξη Φοίβος Δεληβοριάς Λατώ FM 13.01.2017

Δείτε περισσότερα...

Συνέντευξη «Ιαβέρης» Λατω FM 28.12.2016

Δείτε περισσότερα...

Συνέντευξη Ζωή Γεωργαντά Λατώ FM 03.09.2016

Δείτε περισσότερα...

Συνέντευξη Ανδρέα Παπαδήμα Λατώ FM 13.07.2016

Δείτε περισσότερα...

Συνέντευξη Σταμάτη Κραουνάκη Λατώ FM 08.07.2016

Δείτε περισσότερα...

Συνέντευξη Σπύρος Γραμμένος Λατώ FM 26.2.2016

Δείτε περισσότερα...