Μ. Θραψανιώτης στο ΛΑΤΩ FM: «Ζητώ από τους πολίτες να με κρίνουν αυστηρά αλλά δίκαια»

Ηχητικό απόσπασμα εκπομπής Στο πλατώ της εκπομπής του ΛΑΤΩ FM «Πρώτη Ματιά στην Ενημέρωση» φιλοξενήθηκε το πρωί της Παρασκευής ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Θραψανιώτης. Μιλώντας στο Νίκο Σγουρό και στη Δέσποινα Κουτάντου, ο κ. Θραψανιώτης σημείωσε αναφορικά με την προεκλογική περίοδο που σήμερα ολοκληρώνεται πως «ήταν ένας αγώνας δρόμου με πάρα πολλή κούραση και ψυχική και σωματική» τονίζοντας πως «η αντιπαράθεση πρέπει να γίνεται πάνω σε προγράμματα, σε ιδεολογική βάση πολιτική αντιπαράθεση».

Αναφερόμενος στα ποσοστά των δημοσκοπήσεων που δείχνουν τον ΣΥΡΙΖΑ να υπολείπεται σημαντικά της ΝΔ και απαντώντας στο εάν «βλέπει» πως αυτά μπορούν να ανατραπούν, ανέφερε πως «η πραγματική δημοσκόπηση είναι αυτή που βγάζει η κάλπη. Όταν σε συνέντευξη υποψήφιας της ΝΔ στην τοπική εφημερίδα δηλώνει ‘τι να τα κάνουμε 4 νοσοκομεία στο νομό Λασιθίου. Δεν τα έχουμε ανάγκη…’, αυτό σημαίνει  ότι ο κόσμος πρέπει να ανησυχεί. Όταν ο κ. Μητσοτάκης λέει ότι θα επαναφέρει τη σχέση 5 αποχωρήσεις από το δημόσιο 1 πρόσληψη, αυτό τι θα σημάνει για την δημόσια υγεία για την εκπαίδευση και για τη λειτουργία του δημόσιου τομέα γενικότερα; Οι υπουργοί της ΝΔ γυρνάνε λένε  ότι θα διώξουν όλους τους Συριζαίους – ποιοι είναι οι συριζαίοι; Είναι τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, τα ΕΣΠΑ που από οκτάμηνα τα κάναμε ετήσια με πλήρη ασφαλιστική κάλυψη με μισθούς κανονικούς …ενώ πρώτα δινόταν τα προγράμματα σε ιδιωτικές εταιρίες με αποτέλεσμα τα χρηματα των ΕΣΠΑ αντι να πηγαίνουν στους οφελούμενους πήγαιναν σε αυτούς που τα χειριζόταν. Τέτοια ονειρεύεται η ΝΔ και τέτοια πολιτική επιφυλάσσει. Ο ελληνικός λαός βλέπει τι τον περιμένει και θα είναι υπεύθυνος για ότι αποφασίσει».

Όπως τόνισε «από τα μνημόνια βγήκαμε, από την κρίση όμως δεν βγαίνεις εύκολα, γιατί ένα σπίτι μπορείς να το γκρεμίσεις σε δυο μέρες αλλά για να το ξαναχτίσεις χρειάζεσαι χρόνια…».

Απαντώντας στις δηλώσεις του Γιάνη Βαρουφάκη που μεταξύ άλλων τόνισε ότι εάν ένα κόμμα μπει στο ‘κλουβί’ του μνημονίου, δεν έχει ουσιαστικά περιθώρια να εφαρμόσει την πολιτική που επιθυμεί, υπογράμμισε πως «μέσα στην ευρωπαική ένωση είμαστε σε ένα τραίνο που πηγαίνει σε ράγες  σε μια κατεύθυνση. Τι μπορείς να κάνεις; Μπορείς να βελτιώσεις τις συνθήκες του ταξιδιού. Ο ΣΥΡΙΖΑ μπόρεσε μέσα σε αυτές τις συνθήκες να δώσει χαρακτηριστικά της αριστερής του ταυτότητας. Επανέφερε συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Η  ΝΔ λέεει ότι θα πάει σε επιχειρησιακές σχέσεις δηλαδή θα βάλει τον εργαζόμενο από τη μια πλευρά και το εργοδότη από την άλλη. Τι νομίζεται ότι θα βγει από κει; Ο εργοδότης θα κοιτάξει το κέρδος και μόνο το κέρδος. Ο κος Μητσοτάκης λέει ότι για να έχουμε αναπτυξη θα πρέπει να χουμε χαμηλούς μισθούς και να θυμίσω ότι ο υποκατώτατος μισθός στους νέους  ήταν μια  ρατσιστική εφεύρεση  που ο ΣΥΡΙΖΑ κατάργησε. Αυτές είναι οι πολιτικές της ΝΔ που επιφυλάσσει για τους εργαζόμενους σε περίπτωση που γίνει κυβέρνηση».

Τόνισε δε ότι «δεν προβάλλαμε αυτά που πετύχαμε στον κόσμο. Έχουμε μια μιντιακή δικτατορία δεν περνάει τίποτα κάτω στον κόσμο αν δεν το θέλουν τα οργανωμένα συμφέροντα και αυτό φάνηκε καθαρά από το γεγονός τα ψηφοδέλτια της ΝΔ υπάρχουν 28 δημοσιογράφοι μερικοί από αυτούς είναι πρωτοκλασσάτοι που πρωτοστάτησαν στην μαύρη προπαγάνδα ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο υποψήφιος κος Παπαδημητρίου βγαίνει αυτή τη στιγμή και λέει ότι το μαξιλάρι των 35 εκατομμυρίων που έχει η ελληνική οικονομία για να μπορέσει να εφαρμόσει το πρόγραμμα της  εμείς θα το δώσουμε στις τράπεζες για να τις απαλλάξουμε από τα κόκκινα δάνεια . Την ώρα που οι τράπεζες έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί  4 φορές».

Σχετικά με το ποια είναι αυτά που έφερε εις πέρας ο ΣΥΡΙΖΑ και για τα οποία αισθάνεται περήφανος τόσο σε κεντρικό όσο και σε επίπεδο Νομού,  ο κ. Θραψανιώτης δήλωσε πως «είμαι υπερήφανος για την στήριξη που δώσαμε στα κοινωνικά στρώματα που σήκωσαν το μεγαλύτερο βάρος αυτής της κρίσης. Πριν το 2014 βλέπαμε ανθρώπους να ψάχνουν στους κάδους για τρόφιμα, κόσμος που δεν μπορούσε να πάει στο γιατρό γιατί δεν είχε ασφαλιστική ικανότητα γιατί  είχανε χάσει τη δουλειά και τα εισοδήματά τους.  Μην ξεχνάμε τις πολιτικές που μας οδήγησαν στην χρεοκοπία».

«Ο νομός Λασιθίου» τόνισε «για πολλά χρόνια υστερούσε των άλλων νομών και το λένε εκείνοι που κυβερνούσαν 40 χρόνια. Από αυτήν την κυβέρνηση αντιμετωπίστηκε πρώτα από όλα με σεβασμό . Ιδρύθηκε το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο και χωροτεθήθηκαν τα νέα τμήματα στο νομό Λασιθίου. Ολοκληρώθηκαν έργα που είχαν μείνει πίσω για πολλά χρόνια όπως η γέφυρα του Χαμεζίου , δείτε που βρισκόταν τα νοσοκομεία μέχρι το 2014 και που βρίσκονται σήμερα».

Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη μέρα είναι όπως είπε «να συνεχίσουμε στον δρόμο της ανάπτυξης με σταθερά και σίγουρα βήματα με σεβασμό στα χρήματα του ελληνικού λαού και να συντηρήσουμε το μαξιλάρι ασφαλείας και να επιβραβεύσουμε εκείνους που σήκωσαν το βάρος της κρίσης που δεν είναι άλλοι από τη μικρομεσαία τάξη. Να έχουμε μια ισόρροπη ανάπτυξη προς όφελος του ελληνικού λαού. Ζητώ από τους πολίτες να  με κρίνουν αυστηρά για τα τριάμισι χρόνια αλλά να με κρίνουν δίκαια».

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com