«Δομές υγείας δεν κλείνουμε στο νομό Λασιθίου …» δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση η Υποδιοικήτρια 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης

 

Με σκοπό να περάσει το μήνυμα στους πολίτες του νόμου Λασιθίου ότι καμία υγειονομική δομή στο νομό δεν θα κλείσει η
 Υποδιοικήτρια 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης Ελένη Γιακουμάκη
,μίλησε αποκλειστικά στο Λατώ fm.
«Δομές υγείας δεν κλείνουμε. Αναπτύσσουμε τις υπάρχουσες…
Όλη αυτή η παραφιλολογία για κλείσιμο δομών στα Νοσοκομεία του νομού πιστεύω ότι τεχνηέντως δημιουργήθηκε και δημιουργήθηκε  κλίμα έντασης . Δεν είναι γενικό το πρόβλημα είναι πρόβλημα κάποιων ανθρώπων… δεν υπάρχει μια ενιαία στάση αλλά ο καθένας βλέπει την αυλή του…» δήλωσε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι  «Το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στην παθολογική του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου θα μπορούσε να είχε προκύψει σε οποιοδήποτε άλλο νοσοκομείο. Είχαμε μια αιφνίδια παραίτηση και ταυτόχρονα μια αναρρωτική άδεια ιατρού. Αυτό δημιούργησε προσωρινό πρόβλημα στις εφημερίες. Πως θα μπορούσες νωρίτερα να το προβλέψεις και να το διαχειριστείς? Δεν υπάρχει δυνατότητα να πάρουμε γιατρούς από τη στιγμή που είναι καλυμμένες οι οργανικές θέσεις.
Οι αναρρωτικές έχουν ημερομηνία λήξης και θα επανέλθουμε στην κανονικότητα».


Εάν κωφεύαμε στα προβλήματα δεν θα προκηρύσσαμε θέσεις, δεν θα προσπαθούσαμε να πάρουμε επικουρικό προσωπικό που όμως δεν υπάρχει ενδιαφέρον. Επιδιώξαμε ακόμα και συνεργασία με μπλοκάκι αλλά ούτε εκεί δεν υπήρξε ενδιαφέρον». Η κα Γιακουμάκη παράλληλα ευχαρίστησε τη δ/ντρια του Κέντρου Υγείας Νεάπολης αλλά και τον ιατρό κο Καραταράκη που «έδειξαν ανθρωπιά και ευαισθησία τιμώντας τον όρκο έχουν δώσει.» «Ο κος Καραταράκης διέκοψε την αναρρωτική άδεια του παρότι έχει ουσιαστικό πρόβλημα υγείας για να καλύψει τις ημέρες και να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα.
Αυτοί είναι γιατροί που τιμούν το επάγγελμα και σαν άνθρωπος υποκλίνομαι.»


Αναφορικά για την συνάντηση με τον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου η  τόνισε ότι «Με τον κύριο Ζερβό ο οποίος είχε δηλώσει κατά κόρον ότι οι πόρτες της Υγειονομικής Περιφέρειας είναι κλειστές επικοινώνησα εγώ για να του πω ότι οι πόρτες της υγειονομικής περιφέρειας είναι πάντα ανοιχτές για όλους τους πολίτες πόσο μάλλον για αυτούς που θεσμικά εκπροσωπούν τους πολίτες. Η συμβολή του Δημάρχου μπορεί να είναι αποφασιστικής σημασίας για να προκύψει κλίμα ηρεμίας για την απρόσκοπτη λειτουργία του νοσοκομείου και την εργασιακή ειρήνη που απαιτείται για να εκτελεί το προσωπικό τα καθήκοντά του.» 

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com