Γ. Καμίνης στο ΛΑΤΩ FM: «Χρειαζόμαστε ένα Κίνημα Αλλαγής που θα χαλιναγωγεί διαρκώς τις συντηρητικές τάσεις της ΝΔ και θα κάνει μία σοβαρή και υπεύθυνη αντιπολίτευση»

«Χρειαζόμαστε ένα Κίνημα Αλλαγής που θα χαλιναγωγεί διαρκώς τις συντηρητικές τάσεις της ΝΔ και θα κάνει μία σοβαρή και υπεύθυνη αντιπολίτευση»


Ακούστε εδώ το ηχητικό απόσπασμα

Στην εκπομπή «Ναι μεν αλλά» του ΛΑΤΩ FM και στους Δέσποινα Κουτάντου και Νίκο Σγουρό μίλησε το πρωί της Παρασκευής ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Καμίνης.

Στην ερώτηση γιατί το έμβλημα του ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται όλο και περισσότερο δίπλα σε αυτό του ΚΙΝ.ΑΛ. και ποιες είναι οι μεταξύ τους ομοιότητες δήλωσε πως «το ΚΙΝΑΛ είναι μία μετεξέλιξη του ΠΑΣΟΚ αλλά το ΠΑΣΟΚ είναι η βάση από την οποία ξεκινήσαμε, είναι το έμβλημα με το οποίο ταυτίζεται πολύς κόσμος. Το ζήτημα είναι ότι ξεκινάμε με βάση το ΠΑΣΟΚ και από εκεί κοιτάμε όσο το δυνατόν περισσότερο να ανοίξουμε το φάσμα των προσώπων που θα έλθουν κοντά μας».

Απαντώντας στο ερώτημα εάν το Κίνημα Αλλαγής θα δώσει ψήφο ανοχής ή ψήφο εμπιστοσύνης σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας της ΝΔ τόνισε πως «δεν χρειάζεται να ρωτάμε πράγματα που έχουν ήδη απαντηθεί. Υπάρχει μία ολόκληρη ‘βεντάλια’ δυνατοτήτων για το τί θα κάνει το Κίνημα Αλλαγής την επομένη των εκλογών. Ότι όμως και να κάνει, θα έχει ως ‘οδηγό’ τη θέση που θα το έχει τοποθετήσει ο ελληνικός λαός. Από εκεί και πέρα, εάν δεν υπάρχει αυτοδύναμη κυβέρνηση εμείς θα είμαστε στην αντιπολίτευση, το έχει επανειλημμένα πει η Φώφη Γεννηματά η πρόεδρος μας και θα στηρίξουμε μερικές βασικές πρωτοβουλίες απαραίτητες για να βγει η χώρα από την κρίση».

Αναφορικά με τους ισχυρισμούς στελεχών της ΝΔ ότι σε περίπτωση ψήφου ανοχής του ΚΙΝΑΛ η ΝΔ θα πάει σε επαναληπτικές εκλογές, ο κ. Καμίνης σημείωσε πως «ο κ. Μητσοτάκης μας έχει πει ότι εάν η ΝΔ δεν βγει αυτοδύναμη, ούτως ή άλλως θα οδηγήσει τον Τόπο στις εκλογές. Οπότε περισσεύει η αναρώτηση περί ψήφου ανοχής και εμπιστοσύνης. Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι εάν δεν με κάνετε αυτοδύναμο, οδηγώ τη χώρα σε εκλογές με απλή αναλογική, δηλαδή εάν δεν μου δώσετε τη δύναμη που θέλω εγώ θα προκαλέσω το χάος. Γιατί ποτέ δεν θα μπορέσουμε να βγούμε από την φαύλο κύκλο της απλής αναλογικής, καθώς θα έχουν δημιουργηθεί τόσα κόμματα και κομματίδια μέσα στη Βουλή. Επομένως, ο κ. Μητσοτάκης μπλοφάρει, γιατί εάν το εννοεί αυτό που μας λέει είναι ότι θα οδηγήσει τον Τόπο στην ακυβερνησία».

Ερωτώμενος εάν πιστεύει πως το ΚΙΝΑΛ θα καταφέρει να επιστρέψει έστω κοντά στη θέση που κατείχε το ΠΑΣΟΚ τα προηγούμενα χρόνια, απάντησε πως «η ιστορία δεν επαναλαμβάνεται, τώρα πάμε για ένα Κίνημα Αλλαγής διαρκώς ισχυρότερο, να επιστρέψουμε στο παρελθόν δεν γίνεται. Αλλά δεν ξεχνάμε τις ρίζες μας, γι’ αυτό έχουμε και το έμβλημα του ΠΑΣΟΚ, είναι η βάση πάνω στην οποία στηρίζεται το ΚΙΝΑΛ προκειμένου να διευρυνθεί. Για εμάς ζητούμενο είναι να παραμείνουμε στα τρία πρώτα κόμματα, κάτι που καταφέραμε στις Ευρωεκλογές, να διευρύνουμε την επιρροή μας και προπάντων να είμαστε δύναμη ευθύνης, σταθερότητας και λογικής στη χώρα. Γιατί φοβάμαι ότι εάν ξύσει κάποιος την ΝΔ κάτω από το λίγο εκσυγχρονιστικό πρόσωπο του κ. Μητσοτάκη, θα βρει την ίδια, παλιά Δεξιά που γνωρίζουμε. Δείτε στις τοπικές εκλογές τι έγινε, δείτε στην Αθήνα ποιοι δημοτικοί σύμβουλοι επανεξελέγησαν και θα καταλάβετε. Χρειαζόμαστε ένα Κίνημα Αλλαγής που θα χαλιναγωγεί διαρκώς τις συντηρητικές τάσεις της ΝΔ και θα κάνει μία σοβαρή και υπεύθυνη αντιπολίτευση, που δεν θα βγάζει τον κόσμο στις πλατείες των αγανακτισμένων, που δεν θα έχει τον Ρουβίκωνα παρά πόδα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ».

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com