Απάντηση 7ης ΥΠΕ στις δηλώσεις του Δημάρχου Αγίου Νικολάου Αντώνη Ζερβού.


Στην απάντηση της μεταξύ άλλων η 7η  ΥΠΕ Κρήτης αναφέρει:

Με έκπληξη διαβάσαμε δηλώσεις του Δημάρχου Αγίου Νικολάου κυρίου Ζερβού σε ραδιοφωνική εκπομπή, έτσι όπως δημοσιεύτηκαν στον τοπικό τύπο (http://latofm.gr/13599-2/). 

Ο κύριος Ζερβός επιδόθηκε σε ένα αλαζονικό κρεσέντο όπου, μεταξύ άλλων, ανέφερε χαρακτηριστικά « …δεν δέχομαι από κανένα διορισμένο, για να μη χρησιμοποιήσω πιο βαριές εκφράσεις να τοποθετείται έτσι απέναντι στους αιρετούς…»

Ενημερώνουμε τον κύριο Ζερβό ότι από συστάσεως των ΥΠΕ, όπως και στο σύνολο των επιτελικών Δομών του Δημοσίου, οι Διοικήσεις διορίζονται και δεν προκύπτουν μέσω εκλογικής διαδικασίας. Την ίδια άποψη είχε ο κύριος Δήμαρχος και για τους προκατόχους μας που επίσης δεν ήταν αιρετοί,  ή μήπως ενοχλείται με τους διορισμένους Διοικητές της παρούσας Κυβέρνησης; Αν λάβουμε υπόψη μας  την απροκάλυπτη και σε πολύ έντονο τόνο προτροπή του, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, σύμφωνα με την οποία μας συνιστούσε να φύγουμε για να έρθουν οι επόμενοι, προφανώς το θέμα του δεν έχει να κάνει με την διαδικασία τοποθέτησης, αλλά με την αλαζονεία ενός ανθρώπου που τις θεσμικές διαδικασίες τις αντιμετωπίζει σύμφωνα με το στενό προσωπικό και κομματικό δοκούν.

Επίσης τα στελέχη της 7ης ΥΠΕ Κρήτης στην απάντηση τους αναφέρουν: 

 Να σταθούμε τώρα και στα πραγματικά γεγονότα της συνάντησης που αποδεικνύουν πως, εκτός της αλαζονείας, ο κύριος Δήμαρχος, για τους δικούς του λόγους, αποκρύπτει και το ουσιαστικό περιεχόμενο των όσων διαμηνύθηκαν προς τους πολίτες του Νομού Λασιθίου.   

Την Πέμπτη 20 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση των Υποδιοικητών της 7ης ΥΠΕ κυρίου Δημητρακόπουλου και κυρίας Γιακουμάκη, της Διοικήτριας Γ.Ν. Αγίου Νικολάου κ. Σπινθούρη και του Αν. Διοικητή Γ.Ν.-Κ.Υ. Νεάπολης κ. Παντιέρα  με τον Δήμαρχο  Αγίου Νικολάου κ. Ζερβό. Η Διοικήτρια κυρία Μαυρομμάτη βρισκόταν σε αναρρωτική άδεια. Η συνάντηση έγινε, για να ενημερωθεί ο Δήμαρχος σχετικά με όσα έγιναν και όσα προγραμματίζονται να γίνουν για την αντιμετώπιση του προβλήματος που ανέκυψε σχετικά με την εφημέρευση της Παθολογικής κλινικής του Αγίου Νικολάου, έπειτα από την παραίτηση ενός ιατρού Παθολόγου και την αιφνίδια αναρρωτική άδεια ενός δεύτερου  γιατρού, ο οποίος πραγματοποιεί εφημερίες στην Παθολογική του Αγίου Νικολάου.

Ο δήμαρχος ενημερώθηκε σχετικά με όλες τις ενέργειες που  έχουν  γίνει για την ενίσχυση με ιατρικό και άλλο προσωπικό για  την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου του  Αγίου Νικολάου και μάλιστα εξέφρασε ικανοποίηση για το γεγονός ότι για πρώτη φορά πληροφορήθηκε την δημοσίευση σε ΦΕΚ, την προηγούμενη μέρα, του διορισμού ενός μόνιμου  Παθολόγου στο Τ.Ε.Π. του Αγίου Νικολάου (κατά τα άλλα δηλώνει πως τίποτα νεότερο δεν προέκυψε).

Δυστυχώς, σύντομα το κλίμα πυροδοτήθηκε απρόκλητα με αφορμή τη χρήση του όρου «κουλτούρα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας» από τον Υποδιοικητή κ. Δημητρακόπουλο. Ο κ. Δήμαρχος θεώρησε -για ανεξήγητους λόγους- ότι αποκλήθηκε «κουλτουριάρης» κι ετοιμάστηκε να αποχωρήσει. Όλα αυτά θα προκαλούσαν απλώς θυμηδία στους πολίτες, αν δεν απέκρυπταν θέσεις και απόψεις ευθέως αντίθετες με τη στήριξη κι ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας. Πώς αλλιώς άραγε μπορεί να χαρακτηριστεί η πρόταση του δημάρχου περί αναστολής λειτουργίας της ΤΟΜΥ Αγίου Νικολάου, της μοναδικής δηλ. στην πόλη του Αγίου Νικολάου δημόσιας δομής ΠΦΥ με δωρεάν υπηρεσίες σε όλους τους πολίτες ανεξάρτητα της ασφαλιστικής τους κατάστασης; Δεν έχει υπάρξει άλλο τέτοιο προηγούμενο δημάρχου στην Ελλάδα που να ζητά κάτι παρόμοιο. Αντίθετα, το αίτημα όλων ήταν και παραμένει το άνοιγμα όσο το δυνατόν περισσότερων δομών ΠΦΥ.

Πώς να χαρακτηριστεί η άποψη που ο δήμαρχος στην αρχή της τοποθέτησής του εκφράστηκε,  περί της αναγκαιότητας ύπαρξης ενός μόνο νοσοκομείου στην Π.Ε. Λασιθίου και μετατροπή των υπολοίπων σε Κ.Υ.; Παρομοίασε μάλιστα το «εγχείρημα» με αυτό της διακοπής λειτουργίας άλλων δημόσιων υπηρεσιών(εφοριών κλπ) σε πόλεις του Λασιθίου κατά τη μαύρη μνημονιακή περίοδο

«Γίνεται φανερό ότι η λογική του υπουργείου Υγείας και συνακόλουθα της ΥΠΕ, περί διατήρησης όλων των δημόσιων δομών Υγείας με παράλληλη έμπρακτη ενίσχυσή τους με προκηρύξεις προσωπικού και αύξηση ορίων δαπανών των νοσοκομείων σε συνδυασμό με το άνοιγμα νέων δομών, (ΤΟΜΥ Αγ. Νικολάου και Σητείας), βρίσκεται σε ευθεία αντίθεση με πολιτικές «αναστολής λειτουργίας» και «μετατροπών νοσοκομείων σε Κέντρα Υγείας».

Εμείς θα συνεχίσουμε αταλάντευτα στο δρόμο στήριξης του δημόσιου συστήματος Υγείας όπως το κάνουμε τα 4 τελευταία χρόνια∙ με έργα κι όχι με λόγια και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε με την ίδια αφοσίωση και με ίση μεταχείριση όλων των φορέων και όλων  των πολιτών,  όπως πάντα, όσο ο κύριος Δήμαρχος θα διαχωρίζει τους συνομιλητές του σε «αιρετούς» και «διορισμένους», σε «ημέτερους» και «απέναντι».  Καταλήγουν

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com