Ορειβατικός σύλλογος Αγίου Νικολάου επόμενη πεζοπορία

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΛΑΣΤΡΟΣ-ΚΑΒΒΟΥΣΙΟ Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου οργανώνει για τα μέλη του πεζοπορία από τη Λάστρο ως το Καβούσι. Θα ξεκινήσουμε λίγο πριν από το χωριό Λάστρος Σητείας (320μ) και θα ανεβούμε από καλοσχηματισμένο μονοπάτι στο εκκλησάκι του Άη Γιάννη (820μ). Θα συνεχίσουμε προς την κορυφή Καψάς (999μ), απ’ όπου θα θαυμάσουμε την πανοραμική θέα σε ολόκληρο τον κόλπο του Μιραμπέλλου, αλλά και το Κρητικό και Λιβυκό πέλαγος. Στη συνέχεια θα κατηφορίσουμε το ίδιο μονοπάτι  κι έπειτα θα κατευθυνθούμε νότια, κι ακολουθώντας παλιό καλντερίμι  θα κατέβουμε στον οικισμό  Μέλισσες (520μ.),στην κοιλάδα της  Αύγου. Εκεί θα επισκεφτούμε το ναό της   Αγίας Ειρήνης  η οποία χρονολογείται από τον 14ο αιώνα και φέρει τοιχογραφίες του 1410-1411.Από ‘κει, ακολουθώντας  χωματόδρομο, μπαίνουμε στο Φαράγγι του Χαυγά και από παλιό πετρόκτιστο μονοπάτι καταλήγουμε στο Καβούσι (130μ).

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: από Άγιο Νικόλαο, Κ.Καραμανλή 24 (S/M Βασιλόπουλος) στις 7:30 το πρωί της Κυριακής .Η μετάβαση στην περιοχή θα γίνει με δικά μας αυτοκίνητα. Όσοι  έρθουν κατευθείαν, να βρίσκονται στη Λάστρο  στις 8.15.

Ώρες πορείας: 5  •  Β.Δ.: 1+

Απόσταση :12 χιλιόμετρα – Οι ώρες πορείας δύνανται να μειωθούν, αν κάποιος συμμετέχων επιλέξει να περιμένει στο εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη θαυμάζοντας τη θέα από εκεί, αντί να ανέβει στην κορυφή.

ΑΡΧΗΓΟΣ: Θανάσης Κολοτούρος – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Παναγιώτης Ευδαίμων (τηλ 6979687576, ώρες 18.00-21.00)

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com