Ο Θωμάς Χαριτάκης στο Λατώ fm: «Προσανατολιζόμαστε να κλείσει ο Βρεφονηπιακός της Αμμούδας για 14 ημέρες – Θα ελεγχθούν οι εργαζόμενοι και τα παιδιά της δομής, ακολουθούν drive through tests στην πόλη»

Τρία βρέφη και τρεις εκπαιδευτικοί βρέθηκαν μέχρι τώρα θετικοί στον κορωνοϊό στον Βρεφονηπιακό Σταθμό της Αμμούδας, όπως είπε ο 
αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αγίου Νικολάου Θωμάς Χαριτάκης μιλώντας στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρό.

Όπως ανέφερε, όλοι είναι σε καλή κατάσταση, αν και ένας εκ των εκπαιδευτικών χθες βρέθηκε στο Νοσοκομείο λόγω θεμάτων υγείας που αντιμετωπίζει. 

Ήδη, στην Αμμούδα από το πρωί της Πέμπτης διενεργούνται από την ΚΟΜΥ Λασιθίου μοριακά τεστ σε όλο το προσωπικό και όλα τα παιδιά των τριών τμημάτων. 

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, ο Σταθμός θα είναι κλειστός μέχρι αύριο ενώ με τα υπάρχοντά στοιχεία, ανέφερε, «δύσκολα θα ανοίξουμε τη Δευτέρα. Εάν υπάρξουν και άλλα θα είναι ακόμη δυσκολότερα τα πράγματα. Προσανατολιζόμαστε στο να είμαστε κλειστά όλος ο Σταθμός για δύο εβδομάδες». Σε κάθε περίπτωση, είπε, ο ΕΟΔΥ θα υποδείξει το τι πρέπει να γίνει. 

Για όσα παιδιά έχουν ύποπτα συμπτώματα, ο κ Χαριτάκης είπε ότι οι γονείς πρέπει να τα πάνε στον παιδίατρό τους που θα τους υποδείξουν τι πρέπει να κάνουν. Όπως τόνισε, «πρέπει όλοι να είμαστε προσεκτικοί, να μένουμε σπίτι μας, υπάρχει μια συρροή κρουσμάτων ενώ ανησυχία υπάρχει και στην ΥΠΕ, προσέχουμε και τους εαυτούς μας και τους γύρω μας».

Είπε, τέλος, ότι την επόμενη εβδομάδα σε συνεννόηση με την 7η ΥΠΕ θα γίνουν drive though τεστ στον Άγιο Νικόλαο

Συνεχίζονται επίσης τα rapid tests από τον Δήμο στο χώρο του ΡΕΞ αλλά και τα τεστ του ΕΟΔΥ στο ΚΑΠΗ.

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com