Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αγ. Νικολάου στο Λατώ fm: «Black χιούμορ η φετινή Black Friday, μετρημένες στο δάκτυλο του ενός χεριού οι επιχειρήσεις με e-shop στον Άγιο Νικόλαο»

«Η σημερινή ημέρα δεν είναι Black Friday, είναι… Black χιούμορ ειδικά για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και για σχεδόν το σύνολο των καταστημάτων δεν διαθέτουν e-shop, άντε να διαθέτει ένα 10% πανελλαδικά και ειδικά στον Άγιο Νικόλαο είναι μετρημένα στο δάκτυλο του ενός χεριού και αυτά μεμονωμένα», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αγ. Νικολάου Μανόλης Πάγκαλος μιλώντας στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρό. 

Όπως τόνισε, «είναι κάτι που είχα τονίσει τώρα και πολύ μεγάλο διάστημα ότι το εμπόριο και η ψηφιακή τεχνολογία πρέπει οπωσδήποτε να συνδεθούν άμεσα το εμπόριο οδεύει προς τα εκεί, όταν βλέπουμε με στοιχεία από άλλες χώρες πού πάει το ηλεκτρονικό εμπόριο, είναι σίγουρο ούτε εγώ το φανταζόμουν ότι θα ήταν τόσο εξαρτημένα πια η επιχειρηματικότητα με το ηλεκτρονικό εμπόριο».


Καλό θα ήταν, όπως είπε, να υπάρξει μια κεντρική πλατφόρμα όπου όλα μαζί τα καταστήματα της πόλης (και κάθε πόλης) θα δουλεύουν με ηλεκτρονικό εμπόριο «και στο πλαίσιο αυτό και η προσπάθεια που λέγεται open Mall Αγίου Νικολάου θα μπορούσε να βοηθήσει πάρα πολύ να φτιαχτεί μέσω της τεχνολογίας μία πλατφόρμα που θα μπαίνουν όσα καταστήματα θέλουν. Χρειάζονται, όμως, οπωσδήποτε άνθρωποι που ψάχνω το αντικείμενο και που πρέπει συνέχεια να ασχολούνται με αυτό το κομμάτι».

Ερωτώμενος για το πού βρίσκεται το εν λόγω εγχείρημα του Open Mall, ο κ. Πάγκαλος απάντησε «δεν ξέρω, όσο και να προσπαθώ δεν μπορώ να έχω ενημέρωση».

Ο συγκεκριμένος, αμερικανόφερτος θεσμός της Black Friday και στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, θα έβρισκε όπως ανέφερε τους εμπόρους σύμφωνους «εάν ήταν όντως Black Friday και όχι Black Week ή Black Month, για να κάνει και μία εντύπωση στον καταναλωτή, αλλιώς θα είναι όπως οι εκπτώσεις που έχουμε στην Ελλάδα, κανονικές ενδιάμεσες, παραενδιάμεσες, κλπ».

Για το άνοιγμα του λιανεμπορίου και πότε αυτό τελικώς αναμένεται, ο κ. Πάγκαλος τόνισε ότι «όλα είναι ρευστά, δεν ξέρουμε και εμείς, κάθε λίγο αλλάζουν και τα επιδημιολογικά δεδομένα, πάνω απ’ όλα η υγεία, χωρίς υγεία τι να την κάνεις και την οικονομία;». 

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com