Ο Νίκος Κοκκίνης στο Λατώ fm: Προσωπική ευθύνη του Δημάρχου η εξέλιξη με τις αντικειμενικές αξίες – Τον καλώ να παραιτηθεί, δεν έχει κάτι να δείξει σε 8 χρόνια θητείας

«Προσωπική ευθύνη του Δημάρχου η εξέλιξη με τις αντικειμενικές, τον καλώ να παραιτηθεί, δεν έχει κάτι να δείξει σε 8 χρόνια θητείας», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής της μείζονος δημοτικής μειοψηφίας και επικεφαλής της παράταξης «αλλάζουμε τον Δήμο» Νίκος Κοκκίνης, μιλώντας στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρό.

Για τις εξελίξεις με τις αντικειμενικές αξίες, είπε ότι «το θέμα δεν είναι καθόλου μπερδεμένο, αυτός που θέλει να τα μπερδεύει είναι ο Δήμαρχος. Παρακαλώ και τον υπουργό να συμβάλει, να ανοίξει η πύλη και να δοθεί αν γίνεται μια παράταση για να δεχθεί την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και να μειωθούν οι αντικειμενικές τιμές και κατ’ επέκταση τα τέλη που πληρώνει ο κόσμος, πραγματικά ο Δήμαρχος προσπαθεί να βρει δικαιολογία για να αποσείσει τις δικές του ενέργειες προσωπικά. Το έγγραφο από το υπουργείο το πήραν 331 Δήμοι σε όλη τη χώρα, είμαστε ο μοναδικός Δήμος που δεν το πήραμε. Το μέιλ φαίνεται από το υπουργείο ότι παραδόθηκε. Τα υπόλοιπα που λέγονται είναι αστεία πράγματα, τα ίδια έγιναν και το 2018, έχει μια εσκεμμένη πολιτική παρουσία σε αυτά τα θέματα για να μην πω χειρότερα λόγια, το 2018 κατόπιν εορτής πήρε μυρωδιά την αύξηση των αντικειμενικών τιμών κοντά στο 60%.Όπως σας δήλωσε ο Δήμαρχος στο ραδιόφωνο γνώριζε ότι ήταν εκτός χρόνου στις προθεσμίες. Και ενώ το γνωρίζει, ορίζει με απευθείας ανάθεση άνθρωπο του Ηρακλείου να κάνει την εκτίμηση του και ορίζει ομάδα από πέντε δημοτικούς συμβούλους με πρόεδρο τον κ. Χαριτάκη να επεξεργαστούν και να κάνουν πρόταση στο δημοτικό συμβούλιο, πιέζει για τις προθεσμίες για να συνεδριάσει αυτή η επιτροπή κάναμε δημοτικό συμβούλιο αποδεχόμαστε την πρόταση της μείωσης των αντικειμενικών σαν δημοτικό συμβούλιο όλοι και τώρα λέει το υπουργείο ‘καλά πότε ξύπνησες'».

Ο κ. Κοκκίνης είπε ότι σε συνεργασία με όλους τους φορείς του τόπου να γίνει μια προσπάθεια να ανοίξει η διαδικτυακή πύλη και να δεχτεί την πρόταση του δημοτικού συμβουλίου.

Όπως ανέφερε επίσης, «ο Δήμαρχος κάνει τα ίδια παντού, στα έργα, κλπ, την ώρα που μπαίνει στον 8ο χρόνο θητείας του. Αν αγαπά τον τόπο καλό θα είναι να παραιτηθεί όπως του είπα (σ.σ. εννοεί στο δημοτικό συμβούλιο). Καλώ τον Δήμαρχο να παραιτηθεί, καταγράφοντας τα αποτελέσματα και την πορεία όλα τα τελευταία χρόνια. Όσοι έχουν να μας πουν αποτελέσματα την 8ετία σε μια σειρά πραγμάτων έργα, στην παρουσία στα δημ. διαμερίσματα. Πού είναι η παρουσία του Δήμου για να ενισχύσει το τουριστικό μας προϊόν; Επιχειρείς να συνομιλήσεις με τον Δήμαρχο και μόνιμα δεν μπορεί να ακούσει άλλον, είναι ο μοναδικός, ο έχων την άποψη. Ειδικά αυτό το τελευταίο με τις αντικειμενικές, είναι πολύ βαρύ. Εγώ γενικά θεωρώ ότι αυτός ο τόπος άξιζε πολύ περισσότερα και έχει δυνατότητες για να γίνουν πολύ περισσότερα πράγματα και όχι αυτή τη μίζερη προσέγγιση της δημοτικής αρχής, αυτή είναι η άποψή μου, σε 8 χρόνια θητείας δεν έχει κάτι να δείξει».

Αναφέρθηκε επίσης στη συζήτηση προχθές για την αλλαγή του Κανονισμού λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου, ενώ τόνισε, επίσης, ότι «πρέπει να ακούμε και να εμπιστευόμαστε τους ειδικούς και τα εργαστήρια που μας δίνουν αποτελέσματα μετρήσεων, κλπ, και να τηρούμε τα μέτρα».

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com