Ο Μανόλης Ανδρεαδάκης στο Λατώ fm: «Στις 4/1 ξεκινούν οι εμβολιασμοί των υγειονομικών στα Νοσοκομεία του Λασιθίου, μέχρι τέλη Γενάρη του γενικού πληθυσμού – Την θέση του φόβου και της αγωνίας παίρνει η ελπίδα για απελευθέρωση από την πανδημία»

Την ερχόμενη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου ξεκινούν οι εμβολιασμοί των υγειονομικών στα Νοσοκομεία του Λασιθίου και μέχρι τέλη Γενάρη του γενικού πληθυσμού, όπως δήλωσε ο Διοικητής των Διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Λασιθίου Μανόλης Ανδρεαδάκης μιλώντας στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρό.

Τα εμβολιαστικά κέντρα θα είναι τα Νοσοκομεία Αγίου Νικολάου, Νεάπολης, Ιεράπετρας, Σητείας.

Το ποσοστό των υγειονομικών του ΓΝΑΝ που επιθυμούν να εμβολιαστούν ξεπερνά, όπως είπε, μέχρι τώρα το 70%. «Θα εμβολιαστούν γύρω στα 300 – 350 άτομα στο ΓΝΑΝ ενώ θα καλυφθεί και το προσωπικό του ΕΚΑΒ και το προσωπικό του κέντρου Υγείας Τζερμιάδου».

Όπως τόνισε, » σταματάει και πρέπει να το πιστέψει ο κόσμος αυτό, ο φόβος και η αγωνία της πανδημίας και τη θέση τους παίρνει η ελπίδα ότι θα μπορέσουμε σιγά-σιγά να απελευθερωθούμε από αυτή την πανδημία, πρέπει να το πιστέψει και να προστρέξουν όλοι να εμβολιαστούν».

Ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού θα ξεκινήσει, όπως είπε, στο β’  δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου. «Το πρόβλημα με τις δόσεις που υπάρχει παγκοσμίως θα ξεπεραστεί όταν βγουν και τα άλλα δύο εμβόλια από Moderna και AstraZeneca».

Οι εμβολιασμοί θα γίνονται, είπε ο Διοικητής, στα εμβολιαστικά κέντρα (2 πρωί, 2 απόγευμα) στο Διαλυνάκειο για τους πολίτες της Νεάπολης, στην ΤΟΜΥ Αγ. Νικολάου για τους Αγιονικολιώτες (4 κέντρα) και στα κέντρα στα Νοσοκομεία Ιεράπετρας και Σητείας.

«Ας αφήσουμε στην άκρη ιδεοληψίες για το εμβόλιο, αυτή τη φορά η ιατρική έχει επιτελέσει ένα θαύμα. Εγώ σαν παλιός γιατρός έχω δε στη ζωή μου ασθένειες να εξαφανίζονται, οπότε θα πρέπει να το πιστέψει ο κόσμος και να προστρέξει για τον εμβολιασμό. 

Τέλος, ανέφερε ότι μέχρι αυτή την ώρα στα Νοσοκομεία του Λασιθίου δεν υπάρχει νοσηλευόμενος ασθενής με κορωνοϊό σε κλινική ή Μ.Ε.Θ..

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com