Ο Κωστής Καστελλιανάκης στο Λατώ fm: «Από Τετάρτη-Πέμπτη οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Γνώσεως, θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε άλλα δύο πάρκινγκ περιφερειακά της πόλης – Επιδιορθώνεται ο φωτισμός και τοποθετούνται παγκάκια το επόμενο διάστημα στον παραλιακό»

Για τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, στον αδιαμόρφωτο έως σήμερα κόμβο της οδού “Γνώσεως”, που θα εφαρμοστούν από το Δήμο Αγίου Νικολάου τις επόμενες ημέρες, μίλησε στον αέρα της εκπομπής «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρό ο αντιδήμαρχος Καθημερινότητας και Διοίκησης Κωστής Καστελλιανάκης.

Όπως είπε  «
στην προσπάθεια βελτίωσης των κυκλοφοριακών συνθηκών της οδού Γνώσεως, στην είσοδο της πόλης, μετά την αριστερή στροφή από τα φανάρια του Ξηροκάμπου θα αλλάξει η συνήθειά μας και αντί να εισερχόμαστε από εκει είτε από τον κόμβο για να πηγαίνουμε είτε στο Αμμούδι, είτε στα σχολικά συγκροτήματα, θα πηγαίνουμε από τον περιφερειακό της Ελούντας προς την οδό Μίνωος όπου τις προηγούμενες ημέρες έχει γίνει μία διαπλάτυνση της δεξιάς στροφής ούτως ώστε να γίνει πιο μεγάλος ο δρόμος και πιο φαρδιά η στροφή για να μην έχουμε τα προβλήματα που είχαμε μέχρι τώρα στην οδό Γνώσεως».

Οι ρυθμίσεις θα ισχύσουν για όλα τα οχήματα και θα εφαρμοστούν, όπως είπε, από Τετάρτη – Πέμπτη.
 
Το επόμενο διάστημα, πρόσθεσε, και αφού δοθούν οι απαραίτητες εγκρίσεις «θα δημιουργηθεί ένας κυκλικός κόμβος και θα αλλάξουν οι ρυθμίσεις αυτές ώστε να είναι πιο ομαλή κυκλοφορία και πιο φιλική προς το προσέξετε και προς εμάς όλους».

Σχλιάζοντας τη μέχρι στιγμής πορεία της κίνησης σε Παλαιολόγου και παραλιακό, ο κ. Καστελλιανάκης τόνισε πως «η οδός Παλαιολόγου είναι πλέον ένας δρόμος ‘καθαρός’ με την κυκλοφορία να γίνεται σαφώς πιο ομαλά από τα προηγούμενα χρόνια», εν αναμονή βέβαια και του ερχομού των τουριστών από το ερχόμενο διάστημα. 

Επίσης, τόνισε πως «μέχρι ένα σημείο είναι θεμιτό και δεκτό να διίστανται οι απόψεις για την περίπτωση μονοδρόμησης του παραλιακού όπως γίνεται σε οποιαδήποτε τέτοια κυκλοφοριακή ρύθμιση μεγάλης εμβέλειας που εφαρμόζεται».


Κάνοντας τέτοιες μεγάλες αλλαγές σίγουρα αλλάζουμε τις συνήθειες που είχαμε τόσα χρόνια, αλλά σίγουρα πάντα έχουμε στο μυαλό μας ότι οτιδήποτε γίνεται προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο για τους πολίτες, τους επισκέπτες, για το κοινό καλό».

Στην ερώτηση εάν πέραν του δημόσιου πάρκινγκ που δουλεύεται στην περιοχή του Αμμουδίου υπάρχει η πρόθεση από το Δήμο να δημιουργήσει και άλλους τέτοιους χώρους, απάντησε πως «θέλουμε να δημιουργήσουμε άλλους δύο χώρους  και περιφερειακά της πόλεως,εντός πόλης  έχουν αναζητηθεί αλλά δεν υπάρχουν οικόπεδα».

Όπως είπε, αυτή την περίοδο άλλη μεγάλη παρέμβαση δεν θα λάβει χώρα στην πόλη αλλά από το χειμώνα και μετά.

Επίσης, ανέφερε πως από το επόμενο διάστημα θα γίνουν από το Δήμο κινήσεις επιδιόρθωσης του φωτισμού στον παραλιακό, ενώ θα τοποθετηθούν σε όλο το μήκος του δρόμου και παγκάκια, «που έχουμε ήδη παραγγείλει, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πεζών και των περιπατητών του δρόμου».

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com