Ο Γενικός Διευθυντής του ΣΥΦΑΚ στο Λατώ fm: «Εντός της εβδομάδας φτάνει η πρώτη παρτίδα εμβολίων στην Κρήτη – Ραντεβού θα κλείνονται και μέσω των φαρμακείων»

«Εντός της εβδομάδας φτάνουν τα πρώτα εμβόλια στην Κρήτη» όπως είπε ο Γενικός Διευθυντής του ΣΥΦΑΚ, αποκλειστικού διανομέα του εμβολίου στο νησί μας, Δημήτρης Αλιμπέρτης στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρό.

«Έχουμε αναλάβει αυτό το δύσκολο έργο που απαιτεί ένα τεράστιο συντονισμό όλοι αυτοί αλλά είμαστε πεπεισμένοι ότι όλα θα πάνε. Το εμβόλιο θα είναι εδώ κάποιες μέρες πριν αρχίσουν οι εμβολιασμοί στα Νοσοκομεία της Κρήτης στις 4 Ιανουαρίου. Πιστεύω ότι μέσα στη βδομάδα αυτή θα έχουν έρθει τα εμβόλια. Στην Κρήτη αντιστοιχεί κοντά στο 6%, θα πάρουμε δηλαδή 4 με 5.000 εμβόλια αλλά προοδευτικά θα υπάρξει απόλυτη κάλυψη».

Τα εμβόλια θα φυλάσσονται, ανέφερε, σε μυστικό χώρο στο Ηράκλειο και θα διανέμονται σε όλο το νησί από αστυνομία και στρατό. 

«Πρέπει να υπάρξει ένας πολύ μεγάλος συντονισμός, είναι ένα τεράστιο στοίχημα, είναι μία πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια, πρέπει να συνεννοηθούν πολλά υπουργεία. Αυτή τη στιγμή έχει στηθεί ένα κέντρο συντονισμού στην πολιτική προστασία στην Αθήνα και από κει κανονίζονται όλα και όλα θα γίνονται μέσω αυτού του κόμβου».

Τόνισε δε πως ο κόσμος θα μπορεί να συνεννοείται και με τα φαρμακεία για να κλείσει τα ραντεβού του για το εμβόλιο, κάτι που θα λειτουργήσει από τις αρχές του νέου έτους».

Όπως είπε, εντός του Ιανουαρίου θα αρχίσει ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού. «Όλα εξαρτώνται από το πλήθος των εμβολίων που έρχονται. Πιστεύουμε ότι μέχρι το τέλος του Ιούνη poy θα υπάρχουν αρκετά εμβόλια, όταν θα προστεθούν και τα εμβόλια της Moderna και της AstraZeneca, θα έχει εμβολιαστεί περίπου το 70% του πληθυσμού». 

«Πρέπει να υπάρξει γενικότερη ψυχραιμία από όλους γιατί όλοι κάνουμε μία προσπάθεια να απελευθερωθούμε από μία άσχημη κατάσταση στην οποία έχουμε έρθει και θέλουμε να ξαναπάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας. Για αυτό ακριβώς το λόγο και ο Συνεταιρισμός και τα συνεταιρισμένων φαρμακεία ιδιαίτερα όλη αυτή την προσπάθεια την κάνουν δωρεάν και δεν έχουμε κανένα όφελος από αυτή την ιστορία, είναι αρκετό το κόστος αλλά δεν μας ενδιαφέρει προκειμένου να βοηθήσουμε την κοινωνία να ξανάρθει στα φυσιολογικά επίπεδα και να ζούμε όπως ζούσαμε πριν. Είμαστε, εξάλλου, η μοναδική φαρμακαποθήκη στην Ελλάδα η οποία ανέλαβε να κάνει και τη διανομή, καμία άλλη φαρμακαποθήκη δεν το έχει κάνει αυτό και είμαστε σίγουροι ότι θα το φέρουμε σε πέρας».

Το εμβόλιο, πρόσθεσε, «έχει διάρκεια ζωής έως 5 ημέρες στους 2 έως 8 βαθμούς και θα μεταφέρεται σε κατάλληλα αυτοκίνητα-ψυγεία. Για να γίνει το εμβόλιο πρέπει να αποψυχθεί», προσθέτοντας πως «μας φτάνουν μέχρι τώρα πολύ αισιόδοξα μηνύματα από τη νέα μεθοδολογία της Pfizer».

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com