Ο Χάρης Αλεξάκης και οι υποψήφιοι του συνδυασμού «στην Πράξη» στον Εμπορικό Σύλλογο Νεάπολης

Τα θέματα που αντιμετωπίζει ο εμπορικός κόσμος στην πόλη της Νεάπολης την τελευταία δεκαετία και τις προοπτικές ανάπτυξης του επιχειρείν συζήτησε ο υποψήφιος δήμαρχος και επικεφαλής του συνδυασμού «στην Πράξη» Χάρης Αλεξάκης κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 8/9 με το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Νεαπόλεως.


Η ενημέρωση που ακολούθησε μεταξύ των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού «στην Πράξη» και των μελών του Εμπορικού Συλλόγου εστίασε σε δύο άξονες. Πρώτον στην έλλειψη στέγης στην πόλη της Νεάπολης με αποτέλεσμα την μείωση του αριθμού του μόνιμου πληθυσμού και δεύτερον την άμεση ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος με την καθημερινή λειτουργία του λαογραφικού μουσείου και την επαναλειτουργία του χώρου της αρχαιολογικής συλλογής.


Επίσης, προτάθηκε η δημιουργία νέων τουριστικών πακέτων που θα περιλαμβάνουν ποδηλατικές διαδρομές, την επίσκεψη σε θρησκευτικά και πολιτιστικά μνημεία της περιοχής. Με αυτό τον τρόπο θα ενισχυθεί η επισκεψιμότητα της πόλης και παράλληλα η εμπορική κίνηση.


Ο υποψήφιος δήμαρχος Χάρης Αλεξάκης αναγνώρισε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες της Νεάπολης και πρότεινε συγκεκριμένες ενέργειες για την στήριξή τους.


Η ιστορική πρωτεύουσα του Δήμου Αγίου Νικολάου χρειάζεται:

  • να αναδειχθεί ως πολιτιστικός, φυσιολατρικός και θρησκευτικός προορισμός,

  • να γίνει το κέντρο της τεχνολογικής εκπαίδευσης, το Πρότυπο ΕΠΑΛ Νεαπόλεως αποτελεί αναπτυξιακό εργαλείο για την ευρύτερη περιοχή

  • να επισκευασθούν και να δοθούν σε χρήση τα δημοτικά κτήρια της πόλης ώστε να καλύψουν τις έντονες στεγαστικές ανάγκες του δήμου Αγίου Νικολάου

  • να γίνει ανάπλαση της πλατείας, πέριξ του Δημοτικού Κήπου για να διευκολυνθεί η λειτουργία του κέντρου της πόλης και να βελτιωθεί η μετακίνηση των κατοίκων και των επισκεπτών.Ο υποψήφιος δήμαρχος, Χάρης Αλεξάκης, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Νεαπόλεως για την ενημερωτική συνάντηση, κατά την οποία καταγράφηκαν διαχρονικά ζητήματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης για την ανάπτυξη του απάνω Μεραμβέλλου.


Κοινή διαπίστωση όλων ότι η αξιοποίηση της ιστορικής πρωτεύουσας του Δήμου μας, η προστασία και η ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς αποτελεί βασική προτεραιότητα της δημοτικής αρχής και καθήκον μας για τις επόμενες γενιές …στην Πράξη.

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com