Ο Αντώνης Ζερβός στο Λατώ fm: Ξεκινά τον Μάρτη το έργο των συντηρήσεων-μονώσεων όλων των σχολικών κτιρίων του Δήμου – Σύντομα απτά αποτελέσματα σε επεκτάσεις δημοτικού φωτισμού και υπογειοποιήσεις δικτύων

Για το πέρασμα του Δήμου Αγίου Νικολάου σε καθεστώς επιτήρησης και για έργα που ετοιμάζονται  να «τρέξουν» την επόμενη περίοδο μίλησε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρό.

Όπως είπε, «η προσπάθεια που έκανε ο κόσμος εφαρμόζοντας τα μέτρα απέδωσε και μπορέσαμε έτσι να επιστρέψουμε σε μια ‘πανδημιακή κανονικότητα'», ενώ αναφορά έκανε και στα τεστ που θα γίνουν από το Δήμο Αγ. Νικολάου το μεσημέρι της Δευτέρας σε συνεννόηση με τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης σε εκπαιδευτικούς εκτός της περιοχής που θα μπήκαν από σήμερα στις αίθουσες. Είπε μάλιστα ότι σε συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ και εφόσον προκύψει ανάγκη θα γίνουν τέτοια τεστ και σε σώματα ασφαλείας και άλλες πληθυσμιακές ομάδες.

Αναφέρθηκε επίσης και στα «πάρα πολλά τα έργα τα οποία σε λίγο θα αρχίσουν το ένα μετά το άλλο στον ‘αέρα’ για να υπογράφουμε συμβάσεις, γιατί δυστυχώς εξαιτίας της πανδημίας οι ήδη μεγάλες διάρκειες από την δημοπράτηση μέχρι την υπογραφή της σύμβασης έγιναν ακόμα μεγαλύτερες, επιτέλους ξεκινάει το έργο της μόνωσης σχολείων και Δημοσίων κτιρίων, αξίας 4,2 εκ. ευρώ, 
ήρθε ο εργολάβος και μέσα σε ένα μήνα δηλαδή αρχές του Μάρτη λογικά μπορεί και νωρίτερα σε συνεννόηση με την διεύθυνση κατασκευών θα εγκριθεί το πρόγραμμα με το οποίο θα ξεκινήσει ούτως ώστε να αρχίσουμε να αποδίδουμε αυτά που πρέπει να αποδίδουμε. Περιμένουμε να κλείσει και ο έλεγχος της σύμβασης για το σχολείο της Νεάπολης, που έτσι κι αλλιώς όμως έχουμε πει ότι αυτό θα ξεκινήσει μετά το τέλος της σχολικής το καλοκαίρι. Με το έργο αυτό πάντως θα λυθούν πιστεύω ζητήματα ετών για τα σχολεία αφού πρόκειται για ένα έργο συνολικών συντηρήσεων όλων των σχολικών κτιρίων του Δήμου. Οι εργασίες θα είναι κυρίως εξωτερικές (μονώσεις, βαψίματα, κλπ) και θα γίνονται παράλληλα με τη λειτουργία των σχολείων. 

Για τη συνάντηση με την ΔΕΔΔΗΕ για την υπογειοποίηση των δικτύων, ο Δήμαρχος είπε ότι «αφορά και τις επεκτάσεις του Δημοτικού φωτισμού που είχαν αποφασιστεί εδώ και καιρό αι ήταν σε εκκρεμότητα γιατί υπήρχαν προβλήματα με τους εργολάβους από μεριάς της ΔΕΔΔΗΕ. Ζητήσαμε επειδή άλλαξε και το καθεστώς της χρηματοδότησης των υπογειοποίησεων και το 50% πλέον εκτός πόλεως καταβάλλεται από την ΔΕΔΔΗΕ να κάνουμε ένα πρόγραμμα υπογειοποίησης ούτως ώστε να βελτιώσουμε τον δομημένο χώρο όλου του δήμου».

Οι επεκτάσεις του δημοτικού φωτισμού, ανέφερε, «θα ξεκινήσουν άμεσα, δώσαμε τον πρώτο κατάλογο στον εργολάβο, ελπίζω ότι την επόμενη ή μεθεπόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει. Αφορά στα κομμάτια εκείνα που οι κοινότητες μας έχουν δώσει. Το πρώτο πακέτο είναι περί τις 30.000 ευρώ, το δεύτερο είναι παραπάνω, γύρω στις 50.000 ευρώ».

Για την υπογειοποίηση, αυτή αφορά όπως είπε «στην υπογειοποίηση του υποσταθμού στα Λενικά, που θα επιφέρει υπογειοποίηση και ενός μέρους του δικτύου προς τον Άγιο Νικόλαο και την Ελούντα, για να φύγουν αυτοί οι μεγάλοι στύλοι, συνεννοηθήκαμε μαζί με την υπηρεσία και για το πως φεύγοντας αυτοί οι τρεις στύλοι που μπήκαν και που δημιούργησαν όλη αυτή την εικόνα και την αντίδραση του κόσμου πώς θα τακτοποιηθεί σε συνέχεια αυτού του έργου το οποίο συζητάμε, αφού τώρα πια θα είναι το μισό της δαπάνης που αρχικά είχε προβλεφθεί, ώστε να μεγαλώσουμε το κομμάτι της υπογειοποίησης χρησιμοποιώντας όλο τον προϋπολογισμό που αρχικά είχαμε σκεφτεί. Νομίζω ότι σύντομα θα έχουμε απτά αποτελέσματα σε αυτά τα δύο κομμάτια, δηλαδή και στις επεκτάσεις και στις υπογειοποιήσεις.  Έχουμε ζητήσει μέσα στον Άγιο Νικόλαο κάποια κομμάτια π.χ. ο δρόμος του ΡΕΞ (Σφακιανάκη) ενώ θα γίνει υπογειοποίηση από τον κόμβο Κριτσάς μέχρι τον κόμβο στην οδό Κριτσάς στην Επιμενίδου, η οδός Χορτατσών, είναι κάποια κομμάτια που απαιτούνται και κάποιοι υπόγειοι υποσταθμοί οι οποίοι θα κατασκευαστούν. Νομίζω ότι πολύ σύντομα θα έχουμε βελτίωση της εικόνας με τα καλώδια και τους μαύρους στύλους που ‘κοσμούν’ την πόλη».

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com