Σε αυξημένη επιφυλακή παραμένουν τις τελευταίες ώρες οι λιμενικές αρχές νότια της Κρήτης, καθώς συνεχίζονται οι αφίξεις μεταναστών στην περιοχή.
Κατά τη διάρκεια της νύχτας καταγράφηκαν τρία νέα περιστατικά διάσωσης, με συνολικά 142 άτομα, μεταξύ των οποίων και μία γυναίκα, να εντοπίζονται και να μεταφέρονται με ασφάλεια στο Ηράκλειο.
Οι επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν υπό τον συντονισμό του Λιμενικού Σώματος, με τις αρχές να βρίσκονται σε διαρκή κινητοποίηση λόγω των συνεχόμενων περιστατικών που καταγράφονται στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης.
Υπενθυμίζεται ότι και το προηγούμενο 24ωρο είχαν καταγραφεί δύο ακόμα συμβάντα με αλλοδαπούς, σε Καλούς Λιμένες και Τσούτσουρα, όπου μάλιστα στην 2η περίπτωση είχαμε και την σύλληψη ενός διακινητή, 30χρονου όπως έγινε γνωστό, από το Σουδάν.
Όπως ανακοίνωσε για το περιστατικό το Λιμενικό :
“Τις μεσημβρινές ώρες χθες, εντοπίστηκαν στην παραλία “ΤΣΟΥΤΣΟΥΡΑ” του δήμου Μίνωα Πεδιάδος ογδόντα τρεις (83) αλλοδαποί (74 άνδρες, 1 γυναίκα και 8 ανήλικοι), οι οποίοι είχαν αποβιβαστεί από πνευστή λέμβο.
Οι ανωτέρω μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Ηρακλείου, συνοδεία στελεχών του Κλιμακίου ειδικών Αποστολών της Λιμενικής Αρχής του Ηρακλείου και στελεχών του Αστυνομικού Τμήματος Μινώα Πεδιάδος.
Σύμφωνα με τους αλλοδαπούς, είχαν αποπλεύσει από την περιοχή Τομπρούκ Λιβύης τις πρώτες πρωινές ώρες την 05.05.2026 και είχαν καταβάλει χρηματικά ποσά από 2.000 έως 6.000 δηναρίων Λιβύης έκαστος για την μεταφορά τους στην Ελλάδα. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ένας 30χρονος αλλοδαπός (υπήκοος Σουδάν), για παράβαση του άρθρου 83 του Ν.3386/05 ¨Παράνομη είσοδος στη χώρα¨, του άρθρου 25 του Ν. 5038/2023 ¨Διευκόλυνση¨ και του άρθρου 306 του Π.Κ. ¨Έκθεση¨, καθώς αναγνωρίστηκε ως ο διακινητής των υπολοίπων.”
Πηγή: cretalive.gr
