του Γιώργου Λυκουρέντζου
Μιλώντας στη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής για την κύρωση των πρώτων Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου με τα μέτρα για την καταπολέμηση της πανδημίας ο κ. Κοντοζαμάνης είπε ότι σε λίγες ημέρες έγιναν όσα δεν είχαν γίνει επί χρόνια στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και ότι ήδη έχουν μπει οι βάσεις για ένα σύγχρονο και πιο αποδοτικό σύστημα : «Μέσα σε λίγες ημέρες το Εθνικό Σύστημα Υγείας κατάφερε να λειτουργήσει 75 νέες κλίνες Εντατικής Θεραπείας . Μέσα σε λίγες ημέρες το ΕΣΥ κατάφερε να εγκρίνει περισσότερες από 4.200 προσλήψεις επικουρικού προσωπικού.  Αυτή τη στιγμή περισσότερες από 2.000 θέσεις έχουν ήδη πληρωθεί.  Σταδιακά θα είμαστε σε θέση τις θέσεις του επικουρικού προσωπικού να τις μετατρέψουμε σε μόνιμες θέσεις.  Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι το προσωπικό θα παραμείνει στη θέση του και μετά από την κρίση» είπε ο κ. Κοντοζαμάνης.

Ο Υφυπουργός Υγείας τόνισε ότι η Πολιτεία ανταμείβει τους μαχητές στον χώρο της Υγείας γνωστοποιώντας ότι προχωρά η αύξηση του ορίου για υπέρβαση εφημεριών στα δημόσια νοσοκομεία από 9% σε 15%. 

Ο κ. Κοντοζαμάνης μίλησε για συγκινητική ανταπόκριση του απλού κόσμου, οργανισμών, ιδιωτών  και φορέων γνωστοποιώντας ότι έχει συγκεντρωθεί  τεράστιο ποσό για αγορά υλικού. Τόνισε δε, ότι η αναφορά στις ΠΝΠ σε παρέκκλιση των κειμένων διατάξεων αφορά μόνο στην επίσπευση διαδικασιών . Παραδέχθηκε ωστόσο την έλλειψη υλικού λέγοντας χαρακτηριστικά ότι βρισκόμαστε σε παγκόσμιο πόλεμο: »  Λέτε να είχαμε υλικά και να μην τα δίναμε;» είπε χαρακτηριστικά.  

Απαντώντας στις αιχμές της αντιπολίτευσης για το κόστος των Κλειστών Ενοποιημένων Νοσηλειών τόνισε ότι αυτά δεν περιελάμβαναν το κόστος μισθοδοσίας  ενώ μίλησε για επάρκεια φαρμάκων στην αγορά

Πηγή  www.real.gr