Η Μαρία Φαζού στο Λατώ fm: Η κυβέρνηση επιδιώκει κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων με το νέο εργασιακό νομοσχέδιο – Μη αποδεκτοί οι χαρακτηρισμοί του Φ. Κοκοτού για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους (ηχητικό)

Για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων και την κατάσταση και τις εξελίξεις στον τουρισμό, μίλησε, μεταξύ άλλων, η Γραμματέας του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Λασιθίου Μαρία Φαζού το πρωί της Τρίτης 20/4 στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρό.

Αναφερόμενη σε σχετικές δηλώσεις του κ. Φώτη Κοκοτού την περασμένη Παρασκευή,  είπε πως «με έχει στενοχωρήσει πάρα πολύ όλο αυτό και κυρίως ο χαρακτηρισμός ‘κακόπιστοι’ που ανέφερε ο κ. Κοκοτός. Ποτέ δεν είχαμε καμία επαφή για τον Σύνδεσμο Ξενοδοχοϋπαλλήλων μαζί του και ο ίδιος άλλωστε σας δήλωσε ότι δεν είναι μέλος του Συνδέσμου Ξενοδόχων και δεν είχε πάρει μέρος στις επαφές μας για την τοπική σύμβαση. Πιθανόν να του μίλησα πέρυσι στο Επιμελητήριο με οξύ ύφος επειδή με διακατέχει η αγωνία για μια σταθερή μας πορεία σε ώρες εργασίας, κλπ, ως ξενοδοχοϋπάλληλοι. Δεν αποδέχομαι τον όρο ‘κακόπιστοι’ που χρησιμοποίησε. Ουδέποτε ήρθαμε σε ρήξη με την εν λόγω εταιρία και με εξέπληξε δυσάρεστα ο χαρακτηρισμός, εκτιμώ το έργο της οικογένειας Κοκοτού και ιδιαίτερα του αείμνηστου παππού του, Ηλία Σωτήρχου. 

Στο συνολικό πλαίσιο των δηλώσεών της και για την πρωινή κινητοποίηση των εργαζομένων τουρισμού και επισιτισμού στο Εργατικό Κέντρο του Λασιθίου, η κ. Φαζού είπε πως «μας μιλούν για ατομική ευθύνη η κρατική πού είναι;», ενώ για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο είπε πως «επιδιώκει η κυβέρνηση την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας».


Ακούστε αναλυτικά το ηχητικό απόσπασμα:

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com