Η Διδάκτωρ Διεθνούς Δικαίου, Κέρη Μαυρομάτη στο Λατώ fm «Η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να ασκήσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας όπως αυτά προβλέπονται στη σύμβαση για το δίκαιο της θάλασσας»

ΑΟΖ, Αιγιαλίτιδα Ζώνη, Υφαλοκρηπίδα, Ευθείες Γραμμές Βάσης…έννοιες  που προκαλούν παρανόηση ή και σύγχυση.
Η Διδάκτωρ Διεθνούς Δικαίου, Κέρη Μαυρομάτη, δικηγόρος, μέλος του ΕΠΑΜ Βόλου στην εκπομπή της Δέσποινας Κουτάντου “Ναι μεν Αλλά” σε μια συζήτηση με στόχο να κατανοήσουμε όλες αυτές τις έννοιες   ενόψει και των εξελίξεων στην χώρα μας.  Ποια τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις της χώρας μας, τι έπρεπε να είχε γίνει, τι δεν έχει γίνει, οι ευθύνες των κυβερνήσεων διαχρονικά και η σημερινή πραγματικότητα.
Η κ. Μαυρομάτη μεταξύ άλλων είπε: “Η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να ασκήσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας όπως αυτά προβλέπονται στη σύμβαση για το δίκαιο της θάλασσας, δεν είναι διατεθειμένη να ακολουθήσει τη διεθνή πρακτική,δεν είναι διατεθειμένη να κάνει ότι έχει κάνει η Κύπρος μας από το 1964. Έχουν γίνει λάθη από το 1995 μέχρι σήμερα.  Τα κυριαρχικά δικαιώματα τα έχουν ασκήσει 136 κράτη, έχουν έχουν αιγιαλίτιδα ζώνη 12 ναυτικά μίλια, πάνω από 90 κράτη έχουν καθορίσει μονομερώς τις Ευθείες Γραμμές Βάσης για την αιγιαλίτιδα ζώνη τους γιατί είναι πάρα πολύ σημαντικό για την αιγιαλίτιδα και το επαναλαμβάνω να γίνει κατανοητό, διότι από τις Γραμμές Βάσης της αιγιαλίτιδας ζώνης μετριέται η έκταση της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης. Όταν λένε ότι είναι επιτυχία το ότι δέχεται Ιταλία ότι έχουν δικαιώματα τα νησιά στις θαλάσσιες ζώνες είναι τουλάχιστον αστείο. Είναι μια πάρα πολύ πρόχειρη συμφωνία μέσα σε πέντε άρθρα”.

Ακούστε τη συζήτηση

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com