Την ανησυχία του για τη συνεχιζόμενη υποστελέχωση και την υποβάθμιση του Νοσοκομείου Ιεράπετρας εξέφρασε στο Λατώ fm ο κ. Δημήτρης Βλασσάκης, Αντιπρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Ιεράπετρας, μιλώντας για μια «μεθοδευμένη κατάργηση» του ιδρύματος, θέση που, όπως είπε, συμμερίζονται οι εργαζόμενοι εδώ και χρόνια.
Όπως ανέφερε, στη ραδιοφωνική εκπομπή ‘Στο Ρυθμό της Ημέρας’ και την Άννα Κοκολάκη την Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου, τα τελευταία χρόνια καταγράφεται μαζική αποχώρηση γιατρών χωρίς αντικατάσταση, με αποτέλεσμα βασικές ειδικότητες, όπως παθολογία, καρδιολογία και ακτινολογία, να διαθέτουν πλέον έναν μόνο γιατρό. Ελλείψεις εντοπίζονται και στο νοσηλευτικό, διοικητικό και τεχνικό προσωπικό, καθώς και στις υπηρεσίες καθαριότητας.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το νοσοκομείο λειτουργεί «κάτι λιγότερο από Κέντρο Υγείας», χάρη στο φιλότιμο των εργαζομένων, ενώ το χειρουργείο λειτουργεί με μόλις το ένα τρίτο του απαιτούμενου προσωπικού. Οι διακομιδές προς τα νοσοκομεία Αγίου Νικολάου και Ηρακλείου συνεχίζονται, επιβαρύνοντας περαιτέρω το σύστημα υγείας της Κρήτης.
Ο κ. Βλασσάκης επεσήμανε ότι οι προκηρύξεις συνήθως αφορούν μία μόνο θέση ανά ειδικότητα, γεγονός που δεν προσελκύει γιατρούς λόγω του μεγάλου φόρτου εφημεριών και της επαγγελματικής ανασφάλειας. Ζήτησε περισσότερες θέσεις, ουσιαστικά οικονομικά κίνητρα και αλλαγές στο καθεστώς των διασυνδεόμενων νοσοκομείων.
