Δ/ντης του Αθερινόλακκου Νίκος Μανακανάτας «πράσινο φως από τη ΡΑΕ για να ξεκινήσει η διαδικασία για να λειτουργήσει ο σταθμός με φυσικό αέριο»

Για τις εξελίξεις στη μετατροπή των μονάδων του Αθερινόλακκου  σε φυσικού αερίου μίλησε στον Νίκο Σγουρό και στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» ο Δ/ντης του σταθμού Νίκος Μανακανάτας. 

«Τα νέα φαίνονται να είναι καλά . Είχαμε το πράσινο φως από τη ΡΑΕ προς τη ΔΕΗ για να ξεκινήσει η διαδικασία μελέτης της μετατροπής των δύο μονάδων ατμού που υπάρχουν στον Αθερινόλακκο ώστε να μπορούν να λειτουργήσουν με φυσικό αέριο. Βαδίζουμε στη σωστή κατεύθυνση. Φαίνεται ότι υπάρχει μια ευθυγράμμιση όλων των φορέων και είναι για καλό σκοπό. Ο Αθερινόλακκος έχει τις προδιαγραφές για να γίνουν αυτές οι αλλαγές γιατί πρώτον πρέπει να μετατρέψουμε τις μονάδες και δεύτερον η εγκατάσταση είτε στην ξηρά είτε σε πλωτά μέσα. Το πώς θα έρχεται το φυσικό αέριο. Όλα αυτά έχουν ξεκινήσει φαίνεται ότι όλα βαίνουν καλώς. Βέβαια απαιτούν δουλειά και είναι χρονοβόρα. Θα τα παρακολουθούμε. Εμείς εκτελούμε τις αποφάσεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Έχουν ενδιαφερθεί  εταιρίες από το Κατάρ και από αλλού. Ο Αθερινόλακκος έχει ένα πολύ καλό λιμάνι αλλά και άλλοι δευτερογενείς παράγοντες παίζουν ρόλο στο να θέλουν οι επενδυτές να έρθουν. Το προσωπικό του Αθερινόλακκου είναι νέο και αρκετά καλά καταρτισμένο»

Για την παρούσα κατάσταση στο νησί και την κάλυψη των αναγκών εν μέσω καλοκαιριού τόνισε «Όπως έχω ξαναπεί η κατάσταση στην Κρήτη τείνει να γίνει  οριακή όσον αφορά την επάρκεια της ηλεκτρικής ισχύος. Υπάρχει μια παγκόσμια γραμμή προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αυτός είναι ο στόχος όλων. Μεταβατικό στάδιο από το πετρέλαιο στις ανανεώσιμες πηγές είναι το φυσικό αέριο που είναι μια πιο καθαρή πηγή ενέργειας. Τα κουκιά στην Κρήτη είναι μετρημένα. Η Κρήτη εμφανίζει αύξηση στη ζήτηση ενέργειας 7% και οι ανάγκες αυτές πρέπει να καλυφθούν.   Αν καταφέρουμε οι μονάδες που λειτουργούν στην Κρήτη να είναι ανταγωνιστικές προς τις μονάδες του διασυνδεδεμένου πετύχαμε το τέλειο. Ευτυχώς μέχρι στιγμής δεν αντιμετωπίζουμε ιδιαίτερα προβλήματα, καλύπτονται οι ανάγκες. Καταβάλουμε κάθε προσπάθεια ανθρωπίνως δυνατή για να καλύψουμε το νησί. Οι μονάδες είναι συντηρημένες το προσωπικό έχει πλήρη αίσθηση του καθήκοντος του πιστεύουμε ότι θα βγάλουμε το καλοκαίρι με τον καλύτερο τρόπο».

Ακούστε εδώ το ηχητικό απόσπασμα

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com