θα τοποθετηθεί μηχανοκίνητος εξοπλισμός για την ευκολότερη πρόσβαση ΑμεΑ στις παραλίες του Αγίου Νικολάου όταν θα έρθουν τα χρήματα




«Δεν γνωρίζουμε πότε θα έρθει η χρηματοδότηση προς τον Δήμο Αγίου Νικολάου ύψους  218.000 € Από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία 2014-2020» που υπεγράφη τον Φεβρουάριο έτσι ώστε  να τοποθετήσουμε μηχανοκίνητο εξοπλισμό για την ευκολότερη πρόσβαση ΑμεΑ στις παραλίες του Αγίου Νικολάου. Το σημαντικότερο με αυτή  τη χρηματοδότηση είναι ότι  προβλέπετε να μπει μηχανοκίνητος εξοπλισμός για να αποκτήσουν τα ΑμεΑ με αμαξίδιο να μπαίνουν στην θάλασσα χωρίς την βοήθεια συνοδού αλλά δυστυχώς δεν μπορούμε να ξέρουμε πότε θα έρθει…» Δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΑΕΑΝ Μιχάλης Φαρσάρης μιλώντας στην εκπομπή «Ναι μεν αλλά» με τη Δέσποινα Κουτάντου.

«Αλμυρος, Αγιος Παντελεήμονας, Σχίσμα Ελούντας και  Μαρίνα διαθέτουν υποδομές ΑμεΑ ως οφείλουμε και  τηρώντας τις προδιαγραφές που θέτουν οι γαλάζιες σημαίες. Καλύτερη παραλία για την πρόσβαση  ΑμεΑ θεωρούμε αυτή του Σχίσματος στην Ελούντα γιατί δεν έχει κύμα και είναι πιο εύκολη η παραμονή του πολίτη ΑμεΑ στη θάλασσα».

 Για την πρόσληψη σε ναυαγοσώστες  και λοιπούς  εργαζόμενους στις παραλίες του Δήμου ο κ Φαρσάρης δήλωσε  «Ναυαγοσώστες έχει εγκατασταθεί σε όλες τις πολυσύχναστες παραλίες, Βούλισμα Αλμυρός Σχίσμα Ελούντας υπάρχει και το ειδικό σκάφος μέσα στη Μαρίνα όπως προβλέπει ο νόμος. Το κόστος για την ΔΑΕΑΝ είναι πάρα πολύ υψηλό με το ΦΠΑ οι ναυαγοσώστες κοστίζουν 92000 ευρώ τα οποία καλύπτονται από τα έσοδα που φέρουν οι ομπρέλες και οι ξαπλώστρες.

Έχουμε 3 εργαζόμενους αντί 23. Με 3 εργαζόμενους καλούμαστε  να προσφέρουμε υπηρεσίες στις πολυσύχναστες παραλίες μας και αυτό είναι τραγικό. Με τις εκλογές και την αναστολή των προσλήψεων μείναμε είμαστε χωρίς προσωπικό. Στο υπουργεία δυστυχώς δεν καταλαβαίνουν τι θα πει τουρισμός  και τις ανάγκες μας και φοβάμαι ότι δεν θα ευαισθητοποιηθούν αν μιλήσουμε για ΑμεΑ. Η ΔΑΕΑΝ είναι μια επιτυχημένη εταιρία η οποία στηρίζεται κατά ένα μεγάλο ποσοστό σε άτομα με ΑμεΑ και αυτό είναι εξαιρετικό».

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com