Η Ζωή Ράπτη στο Λατώ fm: «Την πολιτική της χώρας την χαράζει η κυβέρνηση σε συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες, αλλά η δημιουργία κλειστών κέντρων φιλοξενίας ή όχι είναι απόφαση της κυβέρνησης»

Για όλες τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και τα θέματα που απασχολούν την επικαιρότητα μίλησε στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και τους Νίκο Σγουρό και Δέσποινα Κουτάντου η αναπληρώτρια κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ Ζωή Ράπτη λίγο πριν αφιχθεί στο Λασίθι για την την αποψινή εκδήλωση κοπής της πίτας της Τ.Ο. Αγίου Νικολάου της ΝΔ.

Όπως μεταξύ άλλων είπε «ο πρωθυπουργός έρχεται αύριο  για να βάλει το θεμέλιο λίθο στο Νέο αεροδρόμιο, που θα είναι το  δεύτερο μεγαλύτερο σε αφίξεις επιβατών στη χώρα.
Είναι ένα πολύ σημαντικό έργο των συζητείται πολλά χρόνια και το ζητούμενο είναι να ξεκινήσουν γρήγορα οι διαδικασίες κατασκευής και ολοκλήρωσης του«.


Για τον ΒΟΑΚ είπε πως «έχει ξεκινήσει μία υπεύθυνη συζήτηση με τους αρμόδιους για αυτή την κατασκευή που θα είναι 200 km από την Κίσσαμο μέχρι τη Σητεία και όλοι γνωρίζουμε ότι είναι έργο εθνικής σημασίας και αναπτυξιακής προτεραιότητας. Έχω επισκεφτεί την Κρήτη επανειλημμένως και ξέρω ότι αυτό είναι ένα έργο ζωτικής σημασίας και πραγματικά θα βοηθήσει το νησί τα μέγιστα, οπότε η συζήτηση αυτή η οποία συνεχίζεται αυτή τη στιγμή είναι μία συζήτηση που γίνεται από τον Πρωθυπουργό ούτως ώστε να γίνει το έργο σύντομα. Θα περιμένουμε να ακούσουμε αύριο τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού».


Αναφορικά με την μη άφιξη του Πρωθυπουργού στο Λασίθι εν αντιθέσει με τους άλλους τρεις νομούς είπε πως «δεν υπάρχει κάποια διαφοροποίηση για το Λασίθι έναντι της υπόλοιπης Κρήτης κατά την άποψή μου. Δεν υπάρχουν δύο ταχυτήτων περιοχές στην Κρήτη. Θεωρώ ότι θα υπάρξει επίσκεψή του Πρωθυπουργού σε επόμενο διάστημα. Όλα αυτά θα τα συζητήσουμε σε μάκρις  απόψε το βράδυ στην εκδήλωση και αυτό είναι το νόημα της εκδήλωσης.  Ο πρωθυπουργός αλλά και όλοι οι βουλευτές θέλουμε να δουλέψουμε για το σύνολο του νησιού δεν υπάρχει αμφιβολία».

Για την πρόταση νόμου που θα καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ για την αύξηση του κατώτατου μισθού, η κ. Ράπτη δήλωσε πως «π
ρέπει να βλέπουμε την πραγματικότητα. Το να υποχρεώσεις κάποιον νομοθετικά δεν  είναι εφικτό όταν υπάρχουν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις και όταν μπορούν να γίνουν συλλογικές διαπραγματεύσεις για το ύψος του κατώτατου μισθού από τους αρμόδιους και αυτοί είναι οι ενώσεις εργοδοτών και εργαζομένων. Είναι ένα ζήτημα το οποίο θα το λύσουν οι συγκεκριμένοι δεν είναι θέμα νομοθετικής ρύθμισης. Θα έρθει το θέμα στη βουλή και θα συζητηθεί διεξοδικά».


Ελληνοτουρκικά

Δεν υπάρχει ζήτημα προσβολής των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Είναι σημαντικό να συνεχίσουμε το διάλογο για την οικοδόμηση μέτρων εμπιστοσύνης, από την άλλη όμως όταν έχουμε ένα κλίμα αναθεωρητισμού και έντασης είναι ουσιαστικό κενό γράμμα. Φυσικά και δεν πρέπει να σταματάει η προσπάθεια αλλά το ζητούμενο είναι να είμαστε σε θέση, και είμαστε, να υπερασπιστούμε κάθε κυριαρχικό μας δικαίωμα και θα το κάνουμε να είστε σίγουροι.


Προσφυγικό – Μεταναστευτικό 

Η κατάσταση ξέφυγε όλα τα προηγούμενα χρόνια με τη διαχείριση που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Έχουμε να αντιμετωπίσουμε ολιγωρίες τεσσεράμισι ετών, υπάρχουν 69.000 εκκρεμείς αιτήσεις ασύλου που δεν έχουν εκκαθαριστεί. Αυτές οι αιτήσεις πρέπει να καθαριστούν άμεσα.

Η κυβέρνηση ψήφισε ένα νόμο για το άσυλο ούτως ώστε να υπάρξει ταχεία εκκαθάριση των αιτήσεων για να έχουμε αποσυμφόρηση των νησιών, που  σημαίνει μείωση των ταραχών στα νησιά. Μόνο τον Ιανουάριο έχουμε κάνει περίπου 200 επιστροφές και θέλουμε να φτάσουμε το όριο των 200 περίπου επιστροφών τον μήνα δηλαδή περίπου 10.000 επιστροφές το χρόνο.

Κλειστά Κέντρα 

Για την πρόθεση δημιουργίας κλειστών κέντρων υποδοχής μεταναστών σημείωσε πως «είχαμε πει προεκλογικά και ξέρετε μας ψήφισαν για αυτό οι πολίτες, είναι ότι θα πρέπει να δημιουργηθούν εκείνες οι δομές, όπως υπάρχουν σε όλο τον κόσμο. Κλειστές δομές δεν θα γίνουν μόνο στα νησιά αλλά και στην ενδοχώρα.

Είχαμε πει ξεκάθαρα ότι θα γίνουν κλειστά κέντρα, σε συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες σε σχέση με τη χωροθέτηση, αλλά να ξέρουμε ότι την πολιτική της χώρας την χαράζει η κυβέρνηση πάντα σε συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες αλλά η απόφαση κλειστά ή όχι κέντρα είναι απόφαση της Κυβέρνησης. Δεν θα ανακαλύψουμε την πυρίτιδα, θα πάμε με τις πρακτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο Πρωθυπουργός αυτό που έχει κάνει είναι να κάνει σαφές στην Ευρώπη ότι το μεταναστευτικό δεν είναι πρόβλημα μόνο της χώρας μας. Δεν μπορεί η Ελλάδα να γίνει αποθήκη ψυχών. Το αμέσως επόμενο διάστημα ο κ. Σχοινάς θα φέρει προς συζήτηση τη νέα χάρτα για το άσυλο την οποία τώρα ψηφίζει η ευρωπαϊκή επιτροπή που θα είναι ουσιαστικά το νέο ευρύτερο πλαίσιο για την διαχείριση της μετανάστευσης».



Ακούστε όλη τη συζήτηση:

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com