Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο οι εκπαιδευτικοί της Άβάθμιας εκπαίδευσης Ηρακλείου,εξίσωση των πτυχίων των ελληνικών ΑΕΙ με των κολεγίων

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου πραγματοποιούν την Τρίτη 21 Ιανουαρίου στις 11 το πρωί οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ηρακλείου που διαμαρτύρονται για τον σχεδιασμό του υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει στην εξίσωση των πτυχίων των ελληνικών ΑΕΙ με των κολεγίων.

Σε ανακοίνωση του συλλόγου Δομήνικος Θεοτοκόπουλος αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι :

«Έπειτα από τη συνάντηση που είχε το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, η οποία δεν επέφερε καμία θετική μεταβολή στο αρνητικό κλίμα που δημιούργησε η αιφνιδιαστική κατάθεση ρυθμίσεων που αφορούν την πρωτοβάθμια εκπαίδευση στο υπό ψήφιση σχέδιο νόμου «ΕΘ.Α.Α.Ε., Ειδικοί λογαριασμοί κονδυλίων έρευνας Α.Ε.Ι., Ερευνητικών και Τεχνολογικών φορέων και άλλες διατάξεις», δίχως, μάλιστα, καμία προηγούμενη διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης και διαλόγου, προχωρά από κοινού με τις άλλες εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, Ο.Λ.Μ.Ε. και Ο.Ι.Ε.Λ.Ε. στην πραγματοποίηση αγωνιστικής κινητοποίησης την Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020, ημέρα ψήφισης του σχεδίου νόμου, εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης τόσο για τον απαξιωτικό για το δημόσιο διάλογο τρόπο με τον οποίο το Υπουργείο προχωρά σε ρυθμίσεις που αλλάζουν δραματικά το τοπίο στη δημόσια εκπαίδευση, όσο (και κυρίως γι’ αυτό) για τον πυρήνα των ρυθμίσεων αυτών.

Διεκδικούμε:

Απόσυρση του άρθρου 50 που εξισώνει τα πτυχία μας με εκείνα των κολεγίων

Μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών

Καθολική εφαρμογή της 2χρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Εκπαίδευσης

Αυξήσεις σε μισθούς-συντάξεις

Εξίσωση των δικαιωμάτων των μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών».ΠΗΓΗ: ekriti

Σχετικές δημοσιεύσεις