Στην εντατική του νοσοκομείου «St Thomas» ο Μπόρις Τζόνσον

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΒBC σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας νοσηλεύεται ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον  ο οποίος έχει διαγνωστεί με κορωνοϊό και εισήχθη στο νοσοκομείο την Κυριακή.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός ζήτησε από τον υπουργό Εξωτερικών, Ντόμινικ Ράαμπ να τον αντικαταστήσει για όσο διάστημα δεν θα μπορεί να εκτελεί τα καθήκοντά του. 

Η απόφαση να εισαχθεί στη ΜΕΘ ήταν της ιατρικής του ομάδας και ο Μπόρις Τζόνσον  «είναι σε πολύ καλά χέρια» όπως δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Ντάουνινγκ Στριτ,

Η επίσημη  ανακοίνωσή αναφέρει ότι 
«Από το απόγευμα της Κυριακής, ο πρωθυπουργός λαμβάνει τη φροντίδα των γιατρών του νοσοκομείου Σεντ Τόμας, στο Λονδίνο, αφότου εισήχθη (σ.σ. στο νοσοκομείο) με επίμονα συμπτώματα κορωνοϊού. Το απόγευμα, η κατάστασή του επιδεινώθηκε και μετά από εισήγηση της ιατρικής του ομάδας, μεταφέρθηκε στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου, λαμβάνει την καλύτερη δυνατή φροντίδα και ευχαριστεί όλο το ιατρικό προσωπικό για την σκληρή δουλειά και την αφοσίωση».

Ο  δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν έγραψε στο Twitter «Προσευχόμαστε για την ταχεία ανάρρωση του πρωθυπουργού. Δεν θα μπορούσε να βρίσκεται σε πιο ασφαλή χέρια. Το νοσοκομείο St Thomas έχει κάποιο από το καλύτερο ιατρικό προσωπικό στον κόσμο».

Σχετικές δημοσιεύσεις