Σπύρος Νηστικάκης «Ο Αγιος Νικόλαος είναι το νούμερο ένα σε δηλητηριασμένα δολώματα»

Με αφορμή το περιστατικό σύλληψης του 45χρονου που πετούσε δηλητηριασμένα δολώματα στην περιοχή Τσαμπί του Αγίου Νικολάου μίλησε στην εκπομπή «Ναι μεν αλλά» και στην Δέσποινα Κουτάντου ο Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας από την Κρητική Ομάδα Σκύλων Ανίχνευσης Δηλητηριασμένων Δολωμάτων Σπύρος Νηστικάκης περιγράφοντας με τα πιο μελανά χρώματα την κατάσταση  με τις φόλες στην Κρήτη λεγοντας χαρακρηριστικά  «Καθημερινώς είμαστε στην ύπαιθρο και ψάχνουμε δηλητηριασμένα δολώματα και ζώα. Αυτή τη στιγμή έχουμε 2 εκπαιδευμένα σκυλιά στην Κρήτη και περιμένουμε άλλα δύο. Το φαινόμενο δυστυχώς είναι πολύ συχνό. Είναι πάρα πολλά τα κρούσματα. Κάθε μέρα εντοπίζουμε 5 με 6 δολώματα. Η περιοχή του νομού Λασιθίου έχει τα περισσότερα κρούσματα και ο Αγιος Νικόλαος είναι το νούμερο ένα σε δηλητηριασμένα δολώματα. Αυτό συμβαίνει όχι μόνο στην ύπαιθρο αλλά και μέσα στις πόλεις. Αυτά που βρίσκουμε είναι με φυτοφάρμακο lannate το οποίο απαγορεύεται και το χοχλιδοφάρμακο. Βρήκαμε  πέρυσι στη Νεάπολη μέσα σε παιδική χαρά δολώματα σε μορφή μπιφτεκιών. Που θα μπορούσε να το πιάσει ένα παιδί να το φάει. Τα δολώματα αυτά αν καταναλωθούν από ένα παιδί το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο με ένα ζώο….»
Ο κ. Νηστικάκης σημείωσε  «Η πρώτη κίνηση που πρέπει να κάνεις κάποιος όταν  θα εντοπίσει δολώματα είναι να κάνει καταγγελία είτε στο Δασαρχείο είτε στην Αστυνομία είτε σε μας. Δυστυχώς δεν περιγράφεται τι παθαίνει ένα ζώο όταν καταναλώσει δηλητηριασμένο ζώο. Αν το δείτε πως σπαρταράει … δεν περιγράφεται και π
αρόλο που η υπηρεσία μας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης βγάζει συνεχώς φυλλάδια και ενημερώνει τον κόσμο, το φαινόμενο έχει δυστυχώς αυξητικές τάσεις» κατέληξε και έθεσε το τηλέφωνο του (6948512177) στην διάθεση του κόσμου για καταγγελίες.

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις