«Επτά υγειονομικοί του ΓΝΑΝ σε καραντίνα, θα ζητήσουμε κάθε περιστατικό που έρχεται να αντιμετωπίζεται σαν ύποπτο κρούσμα – Μία νοσηλεύτρια μας θα συνδράμει εθελοντικά σε Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης»: Η εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Δ.Σ. των Διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Λασιθίου στο Λατώ fm

«Θα ζητήσουμε το κάθε περιστατικό που έρχεται στο Νοσοκομείο να αντιμετωπίζεται σαν ύποπτο κρούσμα», δήλωσε μεταξύ άλλων η εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Δ.Σ. των Διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Λασιθίου Πασχαλία Μπεντούλη μιλώντας στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρό, αναφερόμενη στην καραντίνα στην οποία βρίσκονται 7 άτομα του προσωπικού του ΓΝΑΝ μετά την εμπλοκή τους στη διαχείριση περιστατικού κορωνοϊού την Κυριακή.

«Ανησυχία μπορεί να μην υπάρχει μεγάλη αλλά σίγουρα τα ότι έχει γίνει αυτό, ένα κρούσμα που δεν δεν μπορώ να πω ότι δεν αντιμετωπίστηκε όπως θα έπρεπε ήταν μία άτυχη συγκυρία. Ο άνθρωπος ήλθε με άλλα συμπτώματα από κορωνοϊό, έκανε ένα λιποθυμικό επεισόδιο το οποίο θεωρήθηκε επειδή έχει και παρακείμενα νοσήματα ένα καρδιακό πρόβλημα, θεωρήθηκε ότι ήταν κάτι άλλο, εκεί έγινε ένα μπέρδεμα, μπήκαν σε καραντίνα βέβαια 3 γιατροί και 4 νοσηλευτές που διαχειρίστηκαν το συμβάν. Δύο γιατροί των ΤΕΠ και ένας της καρδιολογικής κλινικής, που ήδη έλλειπε ένας γιατρός με αναρρωτική. Όταν λείπουν γιατροί, είναι δύσκολο να βγουν εφημερίες, ελπίζουμε ότι τα τεστ που θα τους γίνουν τις επόμενες μέρες θα βγουν αρνητικά».

Όπως είπε, θα υπάρξει σχετική επικοινωνία και με τη διοίκηση του ΓΝΑΝ και την επιτροπή covid «για να ενταθούν λίγο τα μέτρα τα μέτρα στα εξωτερικά ιατρεία, δηλαδή το κάθε περιστατικό που θα έρχεται να αντιμετωπίζεται σαν ύποπτο, να μην υπάρχει πλέον αυτός ο διαχωρισμός, να μπαίνουν στον χώρο covid και όχι των τακτικών ιατρείων, γιατί οι ασυμπτωματικοί δυστυχώς είναι πάρα πολλοί. «Θα πρέπει και οι πολίτες να λένε όλα τα συμπτώματα που έχουν, πέρα το ιστορικό που είναι η πρώτη αντιμετώπιση από το φύλακα που θα τους ρωτήσει» ανέφερε.

Τόνισε, μάλιστα, ότι για να συνδράμουν σε Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης θα πάνε στη συμπρωτεύουσα εθελοντικά 5 συνολικά νοσηλευτές/τριες από την Κρήτη, η μία από το ΓΝΑΝ, για 15 ή και περισσότερες μέρες.

Σημείωσε επίσης ότι «θα πρέπει όλοι να προσέχουμε, ο ιός είναι εδώ, είναι πολύ κοντά μας»

Πρόσθεσε, ότι το προσωπικό του ΓΝΑΝ θα επιθυμούσε «να συνδράμει και το Διαλυνάκειο Νοσοκομείο στη διαχείριση περιστατικών κορωνοϊού, είτε με νοσηλευτικό προσωπικό», λέγοντας πως επειδή η Παθολογική του Νοσοκομείου της Νεάπολης έγινε κλινική covid, » τα περιστατικά τα παθολογικά που κρατούσε κάποια στιγμή εκεί δεν κρατιούνται εκεί, έρχονται στη δική μας. Να υπάρχει ένα μοίρασμα».

Υπογράμμισε επίσης την ανάγκη «ο κόσμος να φορά μάσκα, είναι τραγικό φεύγοντας από τη δουλειά μας να βλέπουμε ανθρώπους να μην την φορούν, να μην τηρούν αποστάσεις. Πρέπει να γίνεται σωστή χρήση της μάσκας, όχι η μύτη απ’ έξω ή η μάσκα στο σαγόνι. Έτσι δεν προφυλασσόμαστε ούτε εμείς, ούτε οι υπόλοιποι. Δεν χρειάζεται να πηγαίνουμε κάθε μέρα βόλτα, δεν θα πάθουμε τίποτα αν μείνουμε λίγο στο σπίτι μέσα στο σπίτι μας».

Πρόσθεσε, πως θα συνεχιστούν και οι προσπάθειες για να έλθει επιπλέον προσωπικό στο ΓΝΑΝ.


Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com