«Διαχείριση Εργασιακού Άγχους» στην Σητεία. Μάνος Πετράκης : «Οι παράγοντες που δημιουργούν εργασιακό άγχος είναι παράγοντες εντός του χώρου εργασίας. Έλλειψη υποστήριξης, διαρκείς αλλαγές και βεβαίως ο μεγάλος φόβος της ανεργίας»

Εργαστήριο επαγγελματικής συμβουλευτικής με τίτλο «Διαχείριση Εργασιακού Άγχους» θα πραγματοποιήσει δωρεάν στις 23/10/2019 στη Σητεία.
Ένα βιωματικό εργαστήριο που σκοπό έχει  την κατανόηση του πλαισίου και των συνθηκών που συμβάλλουν στην ανάδυση του εργασιακού άγχους καθώς και των επιπτώσεων του στην επαγγελματική υγεία και ασφάλεια.
Το εργαστήριο πραγματοποιεί το  ΙΝΕ – ΓΣΕΕ ΚΡΗΤΗΣ, σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας και το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Σητείας.  Ο Εργασιακός Σύμβουλος του Ινστιτούτου Εργασίας – ΓΣΕΕ ΚΡΗΤΗΣ  Κοινωνιολόγος Μάνος Πετράκης μίλησε στην Δέσποινα Κουτάντου στην εκπομπή «Ναι μεν αλλά»  τόνισε :
  «Πρόκειται για  βιωματικές ασκήσεις. Θα  ακουμπήσουμε στην εμπειρία των συμμετεχόντων μέσα από δικά τους παραδείγματα και ταυτόχρονα μέσα από εξειδικευμένα εργαλεία που έχει επεξεργαστεί και έχει δημιουργήσει το Ινστιτούτο εργασίας. Ως στόχο έχουμε να παρουσιάσουμε το πλαίσιο της σύγχρονης εργασίας και όπως αυτό διαμορφώνεται στις συνθήκες πίεσης προς τον εργαζόμενο και αφετέρου να σκεφτούμε και να συζητήσουμε από κοινού με τους συμμετέχοντες  τους τρόπους διαχείρισης αυτών των πιέσεων έτσι ώστε να μπορούν και να αποδώσουν στην εργασία τους. Οι παράγοντες που δημιουργούν εργασιακό άγχος είναι παράγοντες εντός του χώρου εργασίας  όπως για παράδειγμα η αναποτελεσματική επικοινωνία και η έλλειψη υποστήριξης τόσο από τη διοίκηση αλλά και από τους συναδέλφους.
Ο δεύτερος σημαντικός παράγοντας είναι οι διαρκείς αλλαγές που  έχουμε στα αντικείμενα εργασίας, στον τρόπο με τον οποίο καλούμαστε κάθε φορά να καλύψουμε τα διάφορα καθήκοντα μας και βεβαίως ο μεγάλος φόβος της ανεργίας.  Έχει παρατηρηθεί από διάφορες έρευνες και μελέτες που έχει κάνει το ΙΝΕ – ΓΣΕΕ ότι ο κλάδος των υπηρεσιών φαίνεται να αντιμετωπίζει πολύ έντονα το φαινόμενο» κατέληξε.

Τα ομαδικά εργαστήρια αποτελούν δράσεις που εντάσσονται στο πλαίσιο της Πράξης “Εξ αποστάσεως και δια ζώσης υπηρεσίες Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής Υποστήριξης και Ενδυνάμωσης Εργαζομένων και Ανέργων”, του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση – ΕΣΠΑ 2014-2020» που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και το Ελληνικό Δημόσιο, του Υποέργου 2 «Λειτουργία των εξ’ αποστάσεως και δια ζώσης υπηρεσιών νομικής και επαγγελματικής πληροφόρησης και συμβουλευτικής στις Μονάδες παροχής υπηρεσιών καθώς και των υπηρεσιών Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής των ανέργων στα εξειδικευμένα κέντρα προώθησης στην απασχόληση στον άξονα των περιφερειών μετάβασης (ΜΕΤ)».

Πληροφορίες.

ΙΝΕ – ΓΣΕΕ ΚΡΗΤΗΣ: Τηλ. 2810343616, Mail: kritiinediktio@inegsee.gr

Κέντρο Κοινότητας Δήμου Σητείας: τηλ. 28430-28013, Mail: kentrokinotitas@sitia.gr

Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Σητείας: τηλ. 28430-24228, mail:kinonikopantopolio@sitia.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις