Πρόεδρος ΤΟΕΒ Μανώλης Καμπανός. «θα δούμε και άλλες επεκτάσεις στην ευρύτερη περιοχή που ποτίζουμε»

Για την ανάληψη μέρος των δικτύων άρδευσης από τον ΤΟΕΒ Μεραμβέλλου καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει μίλησε στην Δέσποινα Κουτάντου και στην εκπομπή » Ναι μεν αλλά» ο πρόεδρος του Οργανισμού Μανώλης Καμπανός.
«Προχθές κάναμε μία καταληκτική συνάντηση όπου απεστάλη το πρώτο έγγραφο από την πλευρά του Δήμου για την παραχώρηση μέρους των δικτύων.Εμείς από το διοικητικό συμβούλιο αξιολογώντας τα θετικά και τα αρνητικά που μπορούμε να έχουμε στον οργανισμό, αποφασίσαμε να πάρουμε το μέρος αυτών των δικτύων τόσο για την εξυπηρέτηση και το όφελος των Καταναλωτών.Πρέπει να παρθεί απόφαση από το δημοτικό συμβούλιο για την παραχώρηση, η απόφαση αυτή να ξαναέρθει σε μας για να γίνει γενική συνέλευση και να κάνει αποδοχή. Πρακτικά σημαίνει ότι πλέον οι ζημιές που γίνονται θα είναι πιο άμεσα να τακτοποιούνται, γιατί εμείς έχουμε μία είμαστε λίγο πιο ευέλικτοι από το δήμο.Έχουμε αρκετά δίκτυα τα οποία μπλέκονται το ένα με το άλλο. Πιθανόν να κερδίσουμε και από τις γεωτρήσεις, πιθανόν να κάνουμε κάποια άλλα πράγματα τα οποία έχουμε εμείς στο μυαλό μας και θα είναι προς όφελος της ευρύτερης περιοχής και των Καταναλωτών. Αυτό βέβαια θα σημάνει και αυτόματα ότι θα δούμε τον πλεονασμό των υδάτινων πόρων που έχουμε για να δούμε και άλλες επεκτάσεις στην ευρύτερη περιοχή που ποτίζουμε. Μέσα στο Σεπτέμβρη θα έχουμε τελειώσει το κομμάτι το διαδικαστικό από πλευράς Δήμου  σχετικά με τις αποφάσεις. Από κει και μετά εμπλέκεται η Αποκεντρωμένη Διοίκηση και η Περιφέρεια Κρήτης που  είναι η εποπτεύουσα αρχή μας.

Στα αποθέματα δεν έχουμε κανένα πρόβλημα. Στην  περιοχή Δράσι –  Παρακαλούρι που πέρυσι είχαμε σοβαρά προβλήματα, φέτος δεν υφίσταται αυτά τα προβλήματα. Το μεγαλύτερό μας πρόβλημα είναι η παλαιότητα των δικτύων. Από την Περιφέρεια περιμένουμε την απόφαση και αν είμαστε τυχεροί  θα έχει ενταχθεί στα ΕΣΠΑ η μελέτη ύψους 2,2 εκ. ευρώ που έχουμε καταθέσει. Έτσι   θα δούμε μία σημαντική βελτίωση που αφορά τόσο τα δίκτυά μας αλλά και το κομμάτι της ΔΕΗ. Φανταστείτε ότι πέρυσι είχαμε 336.000 ευρώ ΔΕΗ. Έχουμε πλέον τη μελέτη  στα χέρια μας για να δούμε πώς θα υλοποιηθεί, που θα βρεθούν τα χρήματα. Εάν υλοποιούνταν τα φωτοβολταϊκά αύριο το πρωί το όφελος μας θα ήταν 190.000 ευρώ».

 

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις