Η πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Αγ. Νικολάου Κ. Σπυροπούλου στο Λατώ fm: «Θα κάνουμε ενημερωτική συνάντηση σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο για τη χρήση της μάσκας – Ο Δήμος έχει την διάθεση να βρεθούν αίθουσες για να ‘σπάσουν’ τα τμήματα»

«Όλοι πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας, εμείς αναλαμβάνουμε την ευθύνη ως γονείς να μπορέσουμε να πείσουμε τα παιδιά μας όσο είναι δυνατόν να συμμετέχουν σε μία διαδικασία όπως είναι η χρήση της μάσκας, χωρίς εκπαιδευτικό υλικό, χωρίς ενημέρωση, χωρίς καμία ουσιαστική προετοιμασία από το υπουργείο, ως όφειλε». Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, η πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Αγίου Νικολάου Κατερίνα Σπυροπούλου, μιλώντας στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρό.

Όπως είπε «ως Ένωση έχουμε αναπτύξει μία πρωτοβουλία με τον Ιατρικό Σύλλογο Λασιθίου και θα κάνουμε μία συνάντηση ενημέρωσης ώστε να καταγραφεί από τα μέσα και να μπορεί να εκπαιδευτεί με ένα τρόπο ο γονιός για να μπορέσει να έρθει και το παιδί του. Αυτό μπορούμε να κάνουμε εμείς ως γονείς, στα πλαίσια και δυνατότητες που μας δίνονται. Το θέμα είναι να μην είναι μόνο η μάσκα το κυρίαρχο μέτρο πρόληψης και προστασίας».


Αναφορικά με την εξεύρεση αιθουσών για να «σπάσουν» τα τμήματα, η κ. Σπυροπούλου τόνισε ότι «η δημοτική αρχή του Αγίου Νικολάου έχει τη διάθεση αυτή και αύριο θα γίνει η συνάντηση με το Δήμαρχο και με τους προέδρους των των σχολικών επιτροπών να βρούμε τέτοιες λύσεις. Μία σκέψη που υπάρχει για το συγκρότημα Ξηροκάμπου όπου τα παιδιά είναι πάρα πολλά, είναι να χρησιμοποιηθούν οι μεγάλες αίθουσες κατηχητικού στον Άγιο Αντώνιο και στην Αγία Άννα – τα παιδιά και οι καθηγητές μπορούν να πάνε περπατώντας εκεί».

«Οι Δήμοι θα κάνουν ότι μπορούν για να βρουν χώρους, θα πρέπει και κυβέρνηση να εξασφαλίσει το απαραίτητο εκπαιδευτικό προσωπικό και να λύσει τα χέρια των προϊσταμένων.

Η κ. Σπυροπούλου αναφέρθηκε επίσης σε όλα τα αιτήματα της Ένωσης Γονέων, όπως η τοποθέτηση ειδικών προστατευτικών στα θρανία (πλεξιγκλάς), η εκπαίδευση του εκπαιδευτικού προσωπικού, η ύπαρξη βοηθητικού προσωπικού και σχολικού φύλακα, διενέργεια τεστ για τους εκπαιδευτικούς πριν τη λειτουργία των σχολείων.

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com