Ο Διοικητής νοσοκομείου Σητείας Μανώλης Μιχελάκης στο Λατώfm: «Μεγάλη αξία η απόκτηση Αξονικού Τομογράφου στη Σητεία. Δεν υπάρχει Αξονικός ούτε στον ιδιωτικό τομέα».

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η Τεχνική Υπηρεσία του νοσοκομείου Κέντρου Υγείας Σητείας την προετοιμασία του χώρου που θα λειτουργεί ο Αξονικός Τομογράφος , άμεσα θα ξεκινήσει η  εκπαίδευση του προσωπικού ενώ σύμφωνα με την 7η ΥΠΕ θα επαναπροκηρυχθεί  η 3η θέσης μόνιμου Ιατρού Ακτινοδιαγνωστικής που είχε  παγώσει λόγω  εκλογών.
Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Σητείας  Μανώλης Μιχελάκης μιλώντας στην εκπομπή «Ναι μεν αλλά» και στην Δέσποινα Κουτάντου τόνισε πόσο σημαντική είναι η λειτουργία Αξονικού όχι μόνο για την Σητεία αλλά και όλο το νομό Λασιθίου όπως χαρακτηριστικά είπε «Η Σητεία είναι απομονωμένη αυτό είναι το πρόβλημα. Αυτός είναι και ο λόγος που  δίνει μεγάλη αξία η απόκτηση του Αξονικού Τομογράφου. 
Θέλουμε μία μισή ώρα για να φτάσουμε στον Άγιο Νικόλαο δεν είναι καθόλου εύκολο. Οι διακομιδές από το νοσοκομείο Σητείας προς το νοσοκομείο Αγίου Νικολάου για αξονική είναι είναι πάρα πολύ συχνές. Ταλαιπωρείται πάρα πολύ και το πλήρωμα του ΕΚΑΒ το οποίο όταν κάνει  διακομιδή για αξονική προς τον Άγιο Νικόλαο μένει κενή η υπόλοιπη περιοχή, δεν υπάρχει δεύτερο πλήρωμα για να καλύψει την περιοχή μας. Αυτό δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα και θα λυθεί με την εγκατάσταση του Τομογράφου.
Πέρα από την αμεσότητα της απόφασης που χρειάζεται να πάρεις όταν έχεις εδώ τον αξονικό για τον ασθενή και  σώζει ζωές, είναι και το θέμα των γιατρών, οι οποίοι συνοδεύουν το περιστατικό στη διακομιδή, οι οποίοι αφήνουν κενό. Πόσες φορές συμβαίνει το επόμενο περιστατικό και ο γιατρός είναι σε διακομιδή.
Μία επιπλέον ιδιαιτερότητα είναι ότι δεν υπάρχει Αξονικός ούτε στον ιδιωτικό τομέα.
Κράτησε αρκετά χρόνια η προσπάθεια αυτή, ξεκίνησε με την παρουσίαση του αιτήματός στους τότε Υπουργός Υγείας κ. Ξανθό και Πολάκη, βοήθησε η διοίκηση της 7ης ΥΠΕ, πολλή σημαντική δουλειά έγινε από το Σισμανόγλειο νοσοκομείο και ευχαριστούμε πολύ τον κύριο Κουταλά και ακολούθως συνεργάστηκαν οι δικές μας υπηρεσίες.
Έχει εγκατασταθεί ο Τομογράφος και χρειάζεται ηλεκτρολογική σύνδεση, μετά η σύνδεση με το software,η εκπαίδευση του προσωπικού, η αδειοδότηση για την ακτινοπροστασία, έχει δηλαδή δουλειά, αλλά υπολογίζουμε σε 2 με 2,5 μήνες το αργότερο να είναι σε λειτουργία και μέχρι τότε ελπίζω να έχουμε και καλά νέα με τον γιατρό προκειμένου  να κάνουμε την τριάδα που χρειάζεται για να ξεκινήσει σωστά η λειτουργία του.

Με τον Τομογράφο ξεμπλοκάρει και η  πίεση που ασκούμε δυστυχώς στους συναδέλφους του Αγίου Νικολάου« κατέληξε.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις