Παβία Β.Ιταλία. Μήνυμα προς όλους μας από την συντοπίτισσα μας Κάλλια Ποθουλάκη «Για να μπορέσουμε να αγκαλιαστούμε  αύριο πιο σφιχτά τώρα πρέπει να μείνουμε όλοι σπίτι»

Μήνυμα προς όλους μας  από την συντοπίτισσα μας Κάλλια Ποθουλάκη Βιολόγο – Μεταπτυχιακή φοιτήτρια Νευρο-βιολόγιας, που ζει και σπουδάζει στη Βόρεια Ιταλία και συγκεκριμένα στην Παβία της  Βόρειας Ιταλίας σε μια από τις περιοχές  που καταγράφονται τα περισσότερα ενεργά κρούσματα.
Η Κάλλια μιλώντας στην εκπομπή της Δέσποινας Κουτάντου «Ναι μεν Αλλά»  μας μετέφερε την κατάσταση που βιώνει από τις 22 Φεβρουαρίου στην Παβία και κάνει έκκληση να  συνειδητοποιήσουμε την σοβαρότητα της κατάστασης.

«Από 21 Φεβρουαρίου που παρουσιάστηκαν τα πρώτα κρούσματα, ξεκίνησαν να είναι 20 με 30 άρχισαν να αυξάνονται και μετά από 24 μέρες να έχουμε 24747 και είναι γύρω στα 2800 άτομα στην εντατική αυτή τη στιγμή. Πρέπει να ευαισθητοποιηθούμε και να καταλάβουμε ότι αυτή η κατάσταση είναι έκτακτης ανάγκης αυτή τη στιγμή που ο καθένας να είναι υπεύθυνος. Στην Ιταλία  στην αρχή ακόμα και το ίδιο το κράτος δεν κατάλαβε το πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση,την υποτίμησαν και όταν  ξεκίνησαν τα μέτρα σιγά-σιγά ήταν ήδη αργά. Κάθε πολίτης πρέπει  να είναι υπεύθυνος.Να μείνει σπίτι!.
Είναι πολύ σημαντικό γιατί υπάρχει μεγάλη διασπορά κάποιος που είναι μολυσμένος και δεν το ξέρει μπορεί να μολύνει 3 με 6.

Η κατάσταση μπορεί να ξεφύγει πολύ εύκολα πάρα πολύ εύκολα.

Τα κρούσματα αυξάνονται  εκθετικά δηλαδή τώρα στην Ελλάδα  έχουμε 330 μετά από 10 μέρες μπορεί να γίνει 3.000. Όπως εδώ μετά από 24 μέρες έχουμε σχεδόν 25000 ενεργά  κρούσματα αυτό είναι το πρόβλημα.

Δεν σεβάστηκαν εδώ στην Ιταλία τα μέτρα στην αρχή οι πολίτες ενώ είχαν βάλει σε καραντίνα μία συγκεκριμένη πόλη, οι  υπόλοιποι Λομβαρδία ήταν ελεύθερη να πάει όπου θέλει ακόμα και σε ζώνες που ήτανε είχαν κηρυχθεί ας πούμε ότι είναι σε καραντίνα. Έβγαιναν πήγαιναν σε χιονοδρομικά κ.α. υπήρχε μια ανευθυνότητα γενικότερα. Μετά άρχισαν να παίρνουν παραπάνω μέτρα γιατί οι  άνθρωποι πίστευαν ότι μπορούν να βγαίνουν ελεύθερα,να πάνε ας πούμε να τρέξουν αλλά αυτό ταυτόχρονα  δημιουργεί συνωστισμό. Το πιο υπεύθυνο είναι  να μείνουμε όλοι σπίτι μέχρι να περάσει όλο αυτό. Το μόνο όπλο είναι αυτό.

Δεν  πρέπει οι άνθρωποι να πηγαίνουν στα νοσοκομεία γιατί υπάρχει περίπτωση να μολυνθεί το προσωπικό, αυτό το φωνάζουν όλοι οι γιατροί, όλοι οι επιστήμονες.

Από τα πρώτα κρούσματα έμεινα σπίτι γιατί πήγαινα σε εργαστήριο στο Μιλάνο όπου εκεί εμφανίστηκαν από τα πρώτα κρούσματα, οπότε έμεινα στο σπίτι αμέσως και έβγαινα να πάω σουπερμάρκετ ή για να κάνω πράγματα που επείγουν.

Κάποιος για να βγει έξω αυτή τη στιγμή πρέπει να συμπληρώνει  μία υπεύθυνη δήλωση που να εξηγεί τους λόγους εξόδου οι οποίοι οι λόγοι είναι μόνο για σούπερ μάρκετ λόγοι υγείας και φαρμακείο. Υπάρχει αστυνομία στους δρόμους αλλά επειδή υπάρχουν πάρα πολλά κρούσματα ο κόσμος έχει συνειδητοποιήσει πλέον την κατάσταση και τη σοβαρότητα και μένει σπίτι.

Υπάρχει αγωνία για το πού θα φτάσει αυτή η κατάσταση και πότε θα αρχίσουν να μειώνονται τα κρούσματα. Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια μείωση των κρουσμάτων. Μένουμε σπίτι. δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο. Η κατάσταση είναι εκτάκτου ανάγκης πρέπει να σταματήσουμε τη διασπορά του ιού, για να μπορέσουμε να αγκαλιαστούμε  αύριο πιο σφιχτά τώρα πρέπει να κάνουμε κάποιες θυσίες και να μείνουμε όλοι σπίτι. Να προσέχουμε όλοι μας, η οικογένειά μου νομίζω ότι είναι συνειδητοποιημένη γιατί τους ενημερώνω λεπτό προς λεπτό. Δεν είναι μόνο οι ευπαθείς ομάδες στις εντατικές.Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε τη σοβαρότητα της κατάστασης».


Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com