Πρόεδρος E. K. Ρεθύμνου Γιώργος Λιολάκης:  «Θα κινήσουμε γη και ουρανό να μην χάσει κανένας τη δουλειά του στην Creta Farm».

Ο πρόεδρος του Eργατικού Kέντρου Ρεθύμνου Γιώργος Λιολάκης   μιλώντας στην εκπομπή της Δέσποινας Κουτάντου για την υπόθεση της Creta Farm είπε χαρακτηριστικά :  «Αυτή τη στιγμή μιλάμε για 720 εργαζόμενους  που το αύριο το αύριο το βλέπουν δυσοίωνα γιατί δεν ξέρουν αν θα έχουν δουλειά.  Κάποιοι έχουνε βγει σε διαθεσιμότητα κάποιοι άλλοισυνεχίζουν και πηγαίνουν στις εργασίες και  κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να κρατήσουν τις θέσεις εργασίας.  Διαβάζουν  καθημερινά πράγματα τα οποία κάποια ευσταθούν κάποια είναι στη σφαίρα του παραλόγου.  Ακούνε  για επενδυτές οι οποίοι βάζουν όρους και  θεωρούν υπεράριθμους τους εργαζόμενους.
Η  συγκεκριμένη εταιρεία έχει την κτηνοτροφική μονάδα, τον ποιοτικό έλεγχο και χρειάζεται τα άτομα. Εκτός αν θέλουνε να πάρουν λιγότερους εργαζόμενους και να δουλεύουν περισσότερο.
Το Εργατικό Κέντρο είναι σε στενή επαφή με τους εγαζόμενους της εταιρίας.
Πολύ φοβάμαι ότι στο τέλος τα συνήθη υποζύγια που είναι οι εργαζόμενοι θα την πληρώσουν.  Εκέι εμείς θα κινήσουμε γη και ουρανό να μην χάσει κανένας τη δουλειά του. Αυτός είναι ο σκοπός μας, αυτό αυτό θέλουμε να γίνει και αυτό θα γίνει.
Είναι 720 οικογένειες». κατέληξε.
Την ίδια ώρα π
ληροφορίες που επικαλείται  το euro2day.gr  αναφέρουν ότι μετά από  ραντεβού με  τραπεζικά ιδρύματα, αφού προηγηθούν οι απαραίτητες εγκρίσεις των συμβουλίων τους, τις αμέσως επόμενες μέρες, θα προχωρήσουν στην ενδιάμεση χρηματοδότηση της εταιρείας ώστε η διαδικασία ευρέσεως νέου επενδυτή να ολοκληρωθεί με την αλλαντοβιομηχανία εν λειτουργία. Παράλληλα  ο Μάνος Δομαζάκις θα προχωρήσει σε ενεχυρίαση των μετοχών του (προϋπόθεση που έθεταν μετ’ επιτάσεως οι τράπεζες για να ανοίξουν την κάνουλα της χρηματοδότησης), αλλά και σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ως επικεφαλής της διοίκησης, προκειμένου να εισέλθει ο νέος επενδυτής χωρίς καθυστερήσεις.
Η εξέλιξη αυτή μπορεί να αποτελέσει το τέλος στο σήριαλ της συνέχισης ή μη της παραγωγικής λειτουργίας της Creta Farm, με κερδισμένους εργαζόμενους, προμηθευτές, μικρομετόχους αλλά και την ίδια την εταιρεία, σχολιάζουν πηγές με γνώση των εξελίξεων.

Σχετικές δημοσιεύσεις