Ο Βασίλης Ορφανάκης στο Λατώ fm: «Με τις καθαρίστριες πλήρους απασχόλησης που έχουν δοθεί θα υπάρξει θέμα με την καθαριότητα σε μεγάλες σχολικές μονάδες, φθάνουν μέχρι αύριο οι μάσκες για τους μαθητές του Ν. Λασιθίου – Δεν υπάρχουν εναλλακτικές στον Αγ. Νικόλαο για φιλοξενία των μαθητών σε χώρους εκτός σχολείων»

«Προφανώς υπάρχει θέμα σε όλους τους δήμους με την καθαριότητα στα σχολεία, διότι όπως καταλαβαίνετε με τις τρεις ώρες απασχόλησης δεν μπορούμε να προχωρήσουμε την καθαριότητα ρε σχολικές μονάδες μεγάλες» δήλωσε ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αγίου Νικολάου Βασίλης Ορφανάκης, μιλώντας στον αέρα της εκπομπής «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρό, αναφορικά διαδικασία της πρόσληψης των σχολικών καθαριστριών με το νέο νομικό πλαίσιο από το υπουργείο.

Η διαδικασία όπως είπε ολοκληρώθηκε χθες και από σήμερα είναι ήδη στα σχολεία, «αν και η περισσότερη δουλειά έχει γίνει ήδη από τα συνεργεία του δήμου για την καθαριότητα των σχολείων, είμαστε πολύ καλό δρόμο στο κομμάτι της καθαριότητας. Από την μεριά του Δήμου Αγίου Νικολάου έχουμε κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες στο κομμάτι της καθαριότητας, αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Βάρδας με τα συνεργεία του όλο αυτό το διάστημα εδώ και δύο εβδομάδες ξεκίνησαν με την καθαριότητα των εξωτερικών χώρων και από την εβδομάδα και των εσωτερικών».

Ωστόσο, ενώ ο δήμος Αγίου Νικολάου, όπως ανέφερε, είχε ζητήσει περισσότερο περισσότερο αριθμό καθαριστριών για τα σχολεία, και πλήρους απασχόλησης, «ώστε να υπάρχει δυνατότητα στα σχολεία να έχουμε μόνιμες καθαρίστριες σε όλη τη διάρκεια λειτουργίας τους»,  το Υπουργείο δεν ικανοποίησε αυτό το αίτημα, όχι μόνο στο δήμο Αγίου Νικολάου στους περισσότερους δήμους, «οπότε με βάση τα δεδομένα αυτά προχώρησε η διαδικασία των προσλήψεων 23 συνολικά καθαριστριών».

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου ήδη έχει προχωρήσει, όπως είπε, σε αναζήτηση λύσης ώστε να υπάρχει δυνατότητα επέκτασης του ωραρίου των τριών ωρών σε έξι, για να γίνουν πλήρους απασχόληση και αυτές, «μία διαδικασία η οποία είναι και λίγο χρονοβόρα. Θα ξεκινήσουμε με τα δεδομένα που έχουμε τώρα και στη συνέχεια βλέπουμε».

Για τις μάσκες τη διαδικασία Έχει αναλάβει η ΚΕΔΕ η οποία έκανε το διαγωνισμό Κεντρικά για όλη την Ελλάδα οι μάσκες όπως προβλέπεται είναι υφασμάτινες μάσκες με συγκεκριμένες προδιαγραφές.

Οι μάσκες

«Είμαστε σε διαδικασία της αποστολής των μασκών στους δήμους και σύμφωνα με την ενημέρωση που είχα χθες από την ΚΕΔΕ τηλεφωνικά είναι ότι ίσως σήμερα, ή το αργότερο αύριο, θα είναι στο δήμο Αγίου Νικολάου οι μάσκες όλου του νόμου. Θα είμαστε το κέντρο και οι άλλοι δήμοι Λασιθίου θα έρθουν από εδώ να παραλάβουν τις μάσκες για τους μαθητές των σχολείων τους».

Για τον Δήμο Αγίου Νικολάου αντιστοιχούν όπως είπε 4.762 μάσκες. Για την  διαδικασία με τα παγούρια, για τα δημοτικά σχολεία για το Λασίθι, το νούμερο είναι το 4.699 από την αντίστοιχη διαδικασία από τη δωρεά του Ιδρύματος Λασκαρίδη, αυτά δεν έχουν έρθει ακόμη.  

Για τις παραπάνω αίθουσες για να «σπάσουν» τα τμήματα

«Για να λυθεί το θέμα των τμημάτων με το μεγάλο αριθμό μαθητών πρέπει να υπάρξουν χώροι όπως ξέρετε ειδικά στο έντονο πρόβλημα στη σχολική στέγη και δεν νομίζω ότι υπάρχουν και εναλλακτικές στο να γίνει φιλοξενία μαθητών σε χώρους έξω από τα σχολεία. Το να γίνει ένα αίτημα στο υπουργείο παιδείας από το δήμο Αγίου Νικολάου σημαίνει ότι έχεις και μία εναλλακτική πρόταση, αν υπήρχε θα την είχαμε εφαρμόσει και τα προηγούμενα χρόνια».

Για τους αντιρρησίες της μάσκας, είπε πως «είμαστε μία χώρα δημοκρατική ο καθένας έχει την άποψή του σεβαστές είναι όλες οι απόψεις, απλά εγώ και σαν εκπαιδευτικός και σαν γονέας θεωρώ ότι είναι υποχρέωσή μου και για το καλό των παιδιών μου και για το καλό της υγείας των παππούδων και των γιαγιάδων μας, να πάρουμε ότι μέτρα μπορούμε, από τη στιγμή που οι αρμόδιοι συστήνουν αυτό θεωρώ σαν εκπαιδευτικός είμαι υποχρεωμένος ας πούμε να εφαρμόσω τη νομοθεσία και σαν γονέας θεωρώ ότι το παιδί μου και τα παιδιά μου θα πάνε μάσκα από Δευτέρα στο σχολείο όπως προβλέπεται. Προσωπικά είμαι υπέρ της χρήσης μάσκας σαν ένα από τα μέτρα πρόληψης, τώρα κάποιοι γονείς που διαφωνούν είναι δικό τους θέμα, ο καθένας έχει την άποψή του, δημοκρατία έχουμε, δεν μπορώ να πω ότι εγώ κάνω καλά και οι άλλοι και είναι λάθος.


Για την μελέτη αναβάθμισης και αποκατάστασης φθορών στο Γυμνάσιο-Λύκειο Νεάπολης και τη μεταστέγαση των εκεί μαθητών στο ΕΠΑΛ Νεάπολης για να αρχίσουν οι εργασίες, ο κ. Ορφανάκης είπε ότι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα γίνει μία διαδικασία διαλόγου με την τοπική κοινωνία της Νεάπολης Με την τοπική κοινότητα και τη σχολική κοινότητα, για να προκύψει η πρόταση για το πότε θα μεταφερθούν τα δύο σχολεία στο ΕΠΑΛ Νεάπολης για να ξεκινήσουν οι εργασίες ανακατασκευής του όλου συγκροτήματος

Και με τη διευθύντρια του ΓΕΛ που είχα μία συζήτηση τηλεφωνικά άποψη της ήταν να αναβληθεί προσωριά για του χρόνου η μεταφορά λόγω της συγκυρίας του κορωνοϊού. Προσωπικά θεωρώ ότι λόγω των συνθηκών, καλύτερα είναι να πάμε λίγο παραπέρα, είναι ένα έργο πνοής για την περιοχή της Νεάπολης, τόσα χρόνια το περιμένει η περιοχή της Νεάπολης την ανακατασκευή των δύο σχολείων, θεωρώ ότι είναι καλύτερο να δοθεί μία μικρή παράταση να ξεκινήσουμε καλοκαίρι που θα έχουν ολοκληρωθεί και η εκπαιδευτική διαδικασία και δεν θα έχουμε παιδιά να ξεκινήσουμε και θα έχουμε λύσει τα θέματα βέβαια του κορωνοϊού θεωρώ μέχρι τότε. θεωρώ ότι θα ήταν καλύτερο ειδικά στις συνθήκες αυτές και λόγω συγχρωτισμού να μη γίνει, αυτή η προσωπική μου άποψη


Ευχήθηκε δε «στους μαθητές καλή δύναμη καλή σχολική χρονιά, σε όλους συναδέλφους εκπαιδευτικούς καλή δύναμη στο δύσκολο έργο τους και εννοείται στους γονείς καλή δύναμη και να μην αγχώνονται, πιστεύω όλα θα πάνε καλά, οι εκπαιδευτικοί έχουν αποδείξει πάρα πολλές φορές ότι μπορούν να ανταπεξέλθουν σε όλες τις συνθήκες –  θα είμαστε δίπλα στα παιδιά τους τη Δευτέρα να ξεκινήσουμε με χαμόγελο και με αισιοδοξία».

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com